Néhány hét választotta el az esküvőjétől a 24 éves Észak-Karolinai Rachelle Friedmant, amikor az élete gyökeresen megváltozott.

A lánybúcsúján az egyik barátnője poénból belelökte őt a szálloda medencéjébe, Rachelle pedig olyan szerencsétlenül esett, hogy nyakcsigolyái súlyosan sérültek: mellkastól lefelé lebénult, élete végéig tolókocsiba kényszerül.

Rachelle ahelyett, hogy összeroskadt volna, úgy döntött, hogy pozitívan és eltökélten áll az új élete előtt: a baleset után 13 héttel kerekesszékben rögbizett, kézi biciklizett és szörfözött. Egy éven belül nemzetközi újságok hozták le történetét a szeretetről, elkötelezettségről, hűségről és kitartásról. Rachelle célkitűzése az, hogy másoknak reményt és inspirációt adjon, „Miért vesztegeted az idődet azzal, hogy jelentéktelen dolgok miatt panaszkodsz?” – kérdezi Rachelle. „Hidd el, hogy a pozitív pillanatok határozzák meg az életedet, nem a negatívak!” A lány idén könyvet is kiadott a történetéről.

A pár végül 2011-ben házasodott össze. Azóta őrülten szeretik egymást, de hiányzott valami az életükből: mindennél jobban vágytak egy kisbabára. Bár Rachelle fizikailag képes lenne kihordani egy gyereket, de olyan gyógyszereket kell szednie, amelyek miatt nem vállalhat gyermeket. Az egyetlen opció a béranyaság volt, melyre végül egyetemi barátnője, Laurel Humes jelentkezett, aki vállalta, hogy ingyen hordja ki Rachelle gyermekét.  

Mindig úgy képzeltem, hogy a gyermekemmel majd együtt fogok futni a tengerparton vagy a medence körül. Miközben hiányozni fognak ezek, rengeteg dolgot tudok tenni anyaként. Sokkal több dologra vagyok képes, mint az emberek gondolják.” – mondta Rachelle.

Négy évvel a baleset után a pár a napokban nagy bejelentést tett: „Különleges hírem van! Kisbabánk lesz! A szülés várható ideje április 19! Nagyon lelkesek vagyunk! Nagyon köszönjük az eddigi támogatást! Sokatoknak köszönhetjük, hogy ez megtörtént velünk!” – írta Twitter és Facebook oldalán Rachelle. A béranya-barátnő így reagált: „Nagyon izgatott vagyok! Chris és Rachelle jó szülők lesznek, és alig várom már, hogy lássam az arcukat, amikor először tartják majd kezükben a kisbabájukat!”

Fotók forrása: Facebook

Tünde

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?