Programajánló a tavaszi szünetre (április 1-7.)

A közelgő húsvétra és a vele karöltve érkező tavaszi szünetre sajnos nem jósolnak túl jó időt a meteorológusok. Mindazonáltal szívünk szerint azt javasoljuk: töltsetek minél több időt a szabadban a gyerekekkel! Ha ezt megtettétek, és utána egy kis szél- és zivatarmentes családi elfoglaltságra vágytok, akkor a következőket ajánljuk nektek.

Április 12-ig látogatható a Mezőgazdasági Múzeumban a 100 százalékosan család- és gyerekbarát kiállítás, a Kaland a dzsungelben. (A kiállításról korábban Vakmacska számolt be.) Ha részt vettetek az előző kiállítások valamelyikén, akkor tudjátok, milyen jó családi móka, ha nem, akkor itt az idő, hogy kipróbáljátok. Az eredményes megfejtőket garantált ajándék is várja! Az esemény most meghosszabbított nyitva tartással, már reggel 9:30-tól várja a látogatókat egészen 17:30-ig és kivételesen húsvéthétfőn is nyitva tart.

Ha már úgyis a Városligetben vagytok, akkor ne hagyjátok ki a II. Húsvéti Bárányfesztivált se. A fesztivál szombattól hétfőig tart, és a gasztronómiai élmények mellett ingyenes kézműves programok és színpadi produkciók is várják a legfiatalabbakat is. Ezeken kívül lesz még állatsimogató és locsolóverseny is, szóval a locsolóverset se felejtsétek otthon!

Nagyon jó „kint is vagyok-bent is vagyok” program a Gyermekvasút „Nyuszi les” fedőnevű eseménye. Itt mindkét végállomáson, sőt még a vonatokon is kézműves foglalkozásokat ajánlanak minden korosztálynak szombaton egész nap. A programhoz pecsétgyűjtő füzet is jár, amit a nap végén természetesen ajándékra válthattok.

Ha eddig azt gondoltátok, hogy a szabadulószobák csak fiataloknak vagy felnőtteknek lettek kitalálva, most itt az alkalom, hogy belássátok tévedéseteket. A Sweet Escape Szabadulószoba családi hétvégét rendez, melyen ingyenes bűvészműsorral várják a programon részt vevő családokat. Ajánlott korosztály 9 éves kortól. A programra most ingyenes belépőt is nyerhettek Facebook oldalunkon. A játékra április 2-án délig jelentkezhettek! Ne hagyjátok ki a közös játék örömét a húsvéti családi programokból se!

Egész biztos, hogy nálatok is van otthon kis piros orvosi táska, amit rendszeresen használtok is apa-anya-maci gyógyítás céljából, de talán ez sem garancia rá, hogy a „doktor bácsi/néni” minden esetben maga is „hősiesen” viselkedik, ha a szívhallgató másik végén találja magát. Erre a mindennapi problémára kínál megoldást a Teddy Maci Kórháza foglalkozás, mely során a 3 év feletti gyerekek bepillantást nyerhetnek a gyógyítás folyamatába. Az orvostanhallagatók által életre hívott programot most ti is kipróbálhatjátok a Csizmás Kandúr Játszóház szombati húsvéti mulatságán. Az ünnep fényét emelik még a Bourbon Kreatív Élménykonyha finomságai és a Borsa duó zenés-mesés műsora is. Az egész napos program ára 500 Ft/ gyerek, felnőtt kísérőknek ingyenes.

A Kaland a dzsungelben kiállítás mellett a Ludwig Múzeumban is izgalmas újdonsággal, a No pain no game című kiállítással várnak mindenkit. Családoknak külön öröm, hogy a 4-12 éves gyerekekkel érkezőket hétvégente animátorok is várják, akik abban segítenek, hogy a kisebbek számára is a lehető legélvezetesebb legyen a múzeumlátogatás. Végre egy kiállítás, amit nem megtekinteni kell, hanem végigjátszani...

A szünidő utolsó napjára igazi ínyencprogramot javasolunk azoknak, akik szeretnék megismerni a „tsemege-tsinálók” titkait. Még annyit elárulunk, hogy a program címe Csokimánia és kisiskolás kortól ajánlott. (És arra is gondoltak, hogy a kész csokicsodákat legyen miben hazavinni...)

Ha még marad egy kis időtök a tavaszi szünetben, akkor javasoljuk, hogy nevezzetek be a Puskin Kuckó rajzversenyére. A gyerekek legjobb műveiből a Puskin Mozi galériáján kiállítást szerveznek és a legjobb rajzok beküldői között értékes ajándékokat sorsolnak ki. A pályázat témája: Királyfi, királylány.

Tojásvadászat a Gellértben

A majd’ száz éves Gellért Hotel patinás falai közt rejtelmes, interaktív tojásvadászatra hívják a gyermekeket Húsvét vasárnapján. A Danubius Hotel Gellért rejtelmes “labirintusát”, a hotel folyosóit, különtermeit és a Gellért Fürdőcsarnokot bejárva izgalmas, interaktív tojásvadászatra invitálják az apróbb és nagyobb gyermekeket Húsvét vasárnapján. A “tojásvadászokat” és szüleiket ezután sonkával, tojással és a Húsvét során szokásos egyéb finomságokkal roskadozó asztalok mellett korlátlan büféebéd is várja. A tojásvadászaton résztvevő gyerekeknek ingyenes a Sunday brunch.

További részletek, a játékszabályok és a Húsvéti büfé ételei itt találhatók.

Szélforgó

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?