Tünde porszívó PowerPro Aqua felmosó teszt

Alig vártam, hogy megérkezzen tesztelésre a PowerPro Aqua, a Philips 3 az 1-ben porszívója, melynek tévés reklámján már tátottam a számat korábban. Nem akartam elhinni, hogy tényleg egyszerre lehet porszívózni és felmosni a masinával. Pedig de.

Saját lábon áll
 

Tünde porszívó PowerPro Aqua felmosó tesztKis helyen, akár a konyha sarkában/hűtő mellett/kamrában elfér. Nem kell szétszedni, nem kell felakasztani (de a fali tartóelemmel akár lehet falra is rögzíteni), helyet találni neki, mint a hagyományos porszívónál (nálunk az egyik szekrényben lakik a Nagy Dög, állandó harcban állok a kígyóként tekergőző porszívócsővel, és sokszor lusta vagyok visszaapplikálni a helyére).

A Philips nyeles porszívója ezzel szemben a saját lábán áll, ott marad, ahová állítottam (kivéve, ha a macska a komód tetejéről felborítja, lehetőleg az éjszaka közepén), és bármikor bevethető. Ja, és vezeték nélküli, azaz nincs gabalyodó zsinór, meg „basszusnemérekelodáig” felületek.

Három az egyben
 

A masina három az egyben készülék: görgőfejes porszívóként, kéziporszívóként és felmosóként lehet használni. Utóbbi kettőt egyszerre is. Főképp napi, gyors takarításra ajánlom (a nagytakarításra inkább a Nagy Dög való, bár ezzel sem lehetetlen).

Kinek jó?
 

Bárkinek, aki szeretne gyorsan és hatékonyan takarítani. Kisgyerekeseknek, háziállatos háztartásokban különösen ideális (reszkessetek répadarabok és szőrkupacok!), de még a nagyi is elbírja a készüléket.

Külsőségek
 

Ezüstszürke-fekete-türkiz színe harmonikus, vonalvezetése modern és dizájnos (csakúgy, mint a doboza), ez pluszpont – szeretem a szép dolgokat, szívesebben használok olyan termékeket, amelyeknek a külseje is esztétikus.

Tünde porszívó PowerPro Aqua felmosó teszt

kéziporszívó

Ez szívás!
 

A nyeles porszívókkal általában az szokott lenni a baj, hogy szívóerejük nem túl nagy. Kellemes csalódás volt a tesztkészülék szívóereje, a szilikátszemes macskaalmot például csont nélkül benyelte, míg a régi nyelesem sokszor küzdött a nagyobb szemcsékkel. A görgőfej pluszban rásegít a szívásra. Ezen a porszívón kétféle szívóerőt lehet beállítani, a normál mellett turbó fokozatra lehet kapcsolni. Nagyobb szemetet (például papírfecnit, lehullott kajamaradékokat) is felszippant a macskaszőrrel együtt, ami aztán forgószélként pörög az átlátszó, zárt tartályban. A porzsák nélküli portartály egy mozdulattal leszedhető, kiüríthető, és el is mosható. Ja, és egy kivehető, mosható szűrő is van a készülékben, ami állítólag az allergének (pl. por, pollen, állatszőr) 95 százalékát felfogja.

Tünde porszívó PowerPro Aqua felmosó teszt

LED kijelző

Töltés
 

A porszívóhoz egy töltő is jár, amellyel néhány óra alatt teljesen feltölthetjük a készüléket teljesen lemerült állapotból. A feltöltött porszívó több mint egy órán át üzemel – ennyi idő egy nagytakarításra is sok, ha pedig az ajánlott napi takarításra használjuk, akkor akár egy hétig is elvagyunk töltés nélkül. Nem kell megvárni, míg lemerül a lítium-ion akkumulátor, bármikor tölthető – így ha figyeljük a készüléken lévő kijelzőt, amely színekkel is jelzi a töltöttségi állapotot (zöld-narancssárga-piros), nem fordul elő, hogy a fél szoba macskaszőrös marad, mert elfelejtettük feltölteni a porszívót.

Nem szöknek el az alkatrészek
 

A kéziporszívó szintén két másodperc alatt leszedhető, majd visszapattintható. Az extra kiegészítők, mint a plusz szívófej és kefe a nyél belső oldalán kaptak helyet – így kisebb a veszélye, hogy az alkatrészek elszökdösnek és nem találom meg többé őket.

Értem én, hogy felmosó, de hogyan működik?
 

Tünde porszívó PowerPro Aqua felmosó teszt

felmosóegység

A „felmosófej” egy kék színű, átlátszó, speciális formájú mágneses víztartály, melybe tisztítószer/padlóápoló és víz töltendő (előbbiből néhány cseppnyi elég, mivel a tartály alig két deciliteres – és elég is!). Az egység aljára, a fém nedvesítőlemezre egy tépőzárral lehet rögzíteni a felmosópárnát. A párnás résszel a padlóra lefelé állítva beleillesztjük a porszívót (egy mozdulat), és már mehet is a felmosás. A vízmennyiséget egyedülálló rendszer szabályozza: a fém nedvesítőlemez optimális nedvességszintet biztosít. Azaz a párna nem fog csöpögni, de kellően nedves lesz ahhoz, hogy felszedje a szennyeződéseket.

Tünde porszívó PowerPro Aqua felmosó teszt

egy mozdulat leszedni

Akkor sincs gond, ha használat után víz marad a tartályban és úgy állítjuk le a készüléket. Jelentem, nem áztatja fel a laminált parkettát a nedves párna. Fontos infó viszont, hogy a készülékkel nem szabad vizet felszívni.

Ha bekapcsoljuk a készüléket, akkor „elöl szív, hátul felmos” üzemmódban egyszerre végezhetjük a két takarítási folyamatot (óriási!), így pont feleannyi idő alatt lesz tiszta és ragyogó (na, meg illatos) a lakás. Egy feltöltéssel akár ötven négyzetméternyi padló mosható fel, a felmosópárna pedig mosógépben is tisztítható.

Ez állati jó!
 

Ha akarom, porszívózok, ha akarom, felmosok. És ha akarom, a kettőt egyszerre is tudom csinálni. Annyira megkedveltem ezt az okos kis nyelest, hogy szinte alig bírom letenni. Volt, hogy kétszer nyaltam fel az egész lakást (jó, csak hatvan négyzetméter), miközben a „hát ez állati jó” szavakat ismételgettem hangosan. (A gyerekek már le akartak lőni, mert nem hallották miattam az Állati küldetést, amit a tévén próbáltak nézni.)

Könnyen irányítható, és a készülék súlya is elviselhető. A macskákat sem zavarja a porszívó hangja, néha úgy kellett a készülékkel arrébb tessékelni a padlón heverésző szőrmókokat, hogy hozzáférjek a felszívandó/törlendő területhez. Sokkal nagyobb kedvvel „állok neki” takarítani, mert tudom, hogy pár perc alatt végzek – szeretem a gyors eredményeket. (És igyekszem a lehető legkevesebb időt tölteni takarítással.)

Ami a gyorsaságon, az időtakarékosságon kívül abszolút nyerő: a padló felmosás után olyan, mintha Ági barátnőm törölgette volna fényesre térden csúszva, padlóápolós kendőkkel (csak ugye jóval kevesebb energiával). A felmosópárna nem túl nedves, nem túl száraz (): gyönyörűen felszedi a szennyeződéseket, és pillanatok alatt meg is szárad, a macskák nem esnek hasra felmosás után. Én viszont igen – az eredménytől.

A tesztkészüléket a Philips Magyarországtól kaptuk.

Tünde

Tünde porszívó PowerPro Aqua felmosó tesztTakarítással kapcsolatban itt írtunk:

Környezetbarátan is lehet takarítani

A takarítás nem gyereknek való?

A takarítást nem úszod meg

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>Tünde porszívó PowerPro Aqua felmosó teszt