Lépj, mielőtt még hiszti, kétségbeesés és állóháború helyszíne lesz az íróasztal! Mély levegő be, és fogadd el: az iskolarendszer olyan, amilyen.  Egyhamar nem is lesz nagy változás, a gyerek meg most iskolás, úgyhogy a szép, távoli jövőbe nézni most fölösleges, azonnali megoldás kell. Lehet, hogy felmerül benned, hogy még maradhatott volna egy évet az óvodában. Még szívesebben játszik, mint olvas, szertekalandozik a figyelme.

Most lassú, kedvetlen, és te lehet, hogy el vagy keseredve, mert ez a nyűglődés bizony kihat az egész családra. Kudarc ez, na, és azzal együtt, hogy mindannyian arra a világra vágyunk, ahol mindenki a saját ütemében fejlődhet, és senki nem sietteti a gyereket, a valóság nem ez. A valóságban szintek vannak, követelményrendszer, és egy soha véget nem érő spirál: ha rosszul kezdted, nagyon nehéz fordítani.

Ne hagyj teret a drámának. Nem úgy sikerült az első (fél)év? Még nincs veszve semmi! Valószínű, hogy csak lassabban indulnak be a fogaskerekek. Lehet, hogy egy kis extra segítség, módszer, figyelem összpontosító technika kell ahhoz, hogy összekapja magát.

Persze az átmeneti tanulási zavarok később is jelentkezhetnek: a gyerek bármikor megakadhat, elvesztheti a fonalat. Ne veszekedj vele és ne nyüstöld, az csak olaj a tűzre. Van ilyen. Inkább kérjetek bátran segítséget!

Gyertek el a Babó Gyerekközpontba! Nézzétek meg, mit nyújthat a nagycsoportos óvodások számára az Iskolaérettségi felmérés és a Bizifényesítő program, melyet kifejezetten alsó tagozatos kisiskolások számára alkottunk meg!

Babó Gyerekközpont

(PR-cikk)