Kell-e a strandon takargatni a néhány éves kislányok mellét? Ki mikortól ad a lányára melltartós fürdőruhát vagy egyrészest azért, hogy a mellbimbó ne legyen látható? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ.

A mellet mindig takarni kell
 

Több mint száz anyuka (és apuka) fejtette ki véleményét a téma kapcsán. Sokan számoltak be arról, hogy nyilvános helyen mindig takarja lánygyermekük mellkasát valami, és ez születésük óta így van.

„Nem hiszem, hogy egy lánynak azt kell tanítani, hogy normális bárkinek cicit mutogatni  Szóval szerintem nem veszít, ha 0. pillanattól azt tanulja, melyik részeinket NEM mutogatjuk idegeneknek. Akkor sem, ha kérik.”

- írja Éva. Bernadett is így látja:

„Sosem adnék olyat a kislányomra, ami felül nem takarja. Ez nem tartozik senkire.”

Az anyukák attól félnek, hogy pedofilok is megnézik a gyerekeiket a strandon, ezért takarják el testüket.

„Fotó készülte (pláne posztolás) esetén mindenképpen, adok rá egyrészes rucit, de egy nagyobb strand esetén is. Sok a perverz, beteg állat.”

- írja Gerda.

Minek takargatni a kislányokat?
 

Más viszont nem is érti, hogy minek egész kicsi korban a takargatás. Viktória más nézőpontból közelít:

„Az én 5,5 évesem is többnyire csak bugyit hord. Vagy egyrészest. Szerintem annyira idétlen dolog kislányokra bikinit adni. Persze más, ha ő akarja, mert az anyukája is olyanban van, de hogy kell a felső, nehogy lássák a cicijét... Hát milyen cicije van egy kislánynak még? Pont olyan, mint egy kisfiúnak, azt mégsem takargatjuk.”

Melinda szerint nem a melltartó fogja megvédeni a gyerekeket a pedofiloktól:

„Lányom 6 éves, és csak bugyit hajlandó felvenni nyilvános helyen is. Nem erőltetem, én 9 évesen még nem hordtam felsőrészt, és nincs több „beteg állat” kint, csak jobb az információáramlás. Nem akarom, hogy rettegésben nőjön fel, ráadásul egy pedofilnak szerintem k..va mindegy, hogy egy gyereken vagy-e melltartó vagy nincs. Kövezzetek meg, de az sem érdekel, ha egy ilyen beteg megnézi a lányomat, mert a saját gondolataiért mindenki maga felel, ezeket megtiltani nem lehet senkinek. Nyilván ha bármilyen módon cselekszik (lefotózza, megpróbálja elcsalni, stb.), az már nem mindegy, de ezek ellen nem a melltartó viselése fogja megvédeni. Még annyit, hogy ebből nő ki később a „hogyan öltözködj, hogy ne erőszakoljanak meg” káros  hozzáállás, én ezt nem akarom, nem az öltözködéssel van a baj, hanem az erőszakolókkal.”

Majd a gyerek eldönti
 

Van, aki a gyerekre bízza a döntést, akkortól kap mellet takaró fürdőruhát, ha a gyerek szeretné, vagy ha elkezd nőni a cicije. István így számol be:

 „Én gyakorló apaként (3 és 6 évesek a lányok) olyat adok rá, amilyet szeretne, de a bugyi a minimum. A nagy már egyrészest szeret, a kicsi pedig hol kéri a felsőt, hol meg nem. Nem erőltetem rá egyiket sem, ha nem kéri. Ismételve: a bugyi az viszont mindig.”

És te hogy csinálod?

Tünde