Ma már szinte elvárt az apukáktól, hogy bent legyenek a szülőszobán párjuk mellett, és ott legyenek gyermekük születésénél. De vannak olyan férfiak, akiknek nem való a szülőszoba. Olvasóink mesélték el, hogyan viselte párjuk a szülést.

Mariann férje előre szólt, hogy ha lehet, ő kihagyná az apás szülést, mert nem tudja, hogy reagálna és nem akart ciki helyzetbe kerülni:

„A férjem, bár abszolút nem egy gyenge idegzet, és sírni sem láttam még soha, de soha az eddigi 17 év alatt, töredelmesen bevallotta nekem, hogy nem szeretne bent lenni, mert nem tudja előre, hogy reagálna, és lehet, hogy nem lenne semmi gáz (bírja a vért, meg ilyesmit, volt már, hogy az ő ügyessége mentett meg a sürgősségitől, amikor úgy elvágtam a kezemet a konyhában, hogy spriccelt a vérem, mint a szökőkút, és ők kötötte be a kezemet!) de ha netán, ha mástól nem is, az idegességtől rosszul lenne, azt halálra szégyellné. Ezt elfogadtam, de nem is lehetett volna bent, mert a messziről jövő szüleimért kellett neki a vonathoz kimenni…”

Zsuzsanna párja bár rosszul van a vértől, de hősiesen küzdött, és mindkét gyermeke világrajövetelénél ott volt:

„Egy csepp vértől is elájul... Valószínűleg sokkos állapotban végig velem volt mindkétszer, ő vágta el a köldökzsinórt!”

Adrienn kedvese olyan ideges volt a szülőszobán, hogy már nem volt ideje rosszul lenni:

„Előtte a megfigyelőben rosszul volt, a szülőszobában már annyira be volt sz..., hogy még rosszul lenni sem tudott.”

„Az én férjem nem bírja a vért. De be akart jönni. Hősiesen kitartott egészen addig amíg az első csepp vért meg nem látta. Utána kiment, mert érezte, hogy rosszul van. Sajnos az arcát nem láttam. Nem bántuk meg, hogy bejött, még ha a lényegről le is maradt” – számolt be tapasztalatairól Judit.

Gabrielláéknál az újdonsült apuka menekülőre fogta a dolgot:

„Az én párom kiszaladt a szülőszobából, amikor meglátta a kisfiunk fejét!”

Nálatok bent volt apuka a szülőszobán? Ha igen, hogy viselte?

Tünde