Augusztus utolsó hétvégéje mi másról szólhatna, mint a nyárbúcsúztatásról és az évadnyitásról. Használjátok ki az iskola előtti utolsó napokat és a tanszervásárlás mellett szakítsatok egy kis időt a kikapcsolódásra is. Lássuk a kínálatot!

A két budapesti és egy szinte budapesti állatkert nagy esti-éjszakai bulival köszön el a nyártól. Az Állatkertek éjszakáján akár mindhárom helyet meglátogathatjátok egy jeggyel, de ha ez nem fér bele az időbe, akkor arra is lehetőség van, hogy az aznap este megváltott belépővel a Budakeszi Vadasparkba és a Tropicariumba szombat-vasárnap látogassatok el. Természetesen mindhárom állatkert külön programokkal is készül erre a különleges éjszakára.

Pesthidegkúton augusztus utolsó hétvégéjén rendezik minden évben az egyik legjobb fesztivált jobbnál-jobb ingyenes gyerekprogramokkal. A móka már pénteken indul a Holdfű Színház gyerekelőadásával, gyerekek számára rendezett horgászversennyel, Majoros Ági bábszínházával és délután megnyílik a számos izgalmat tartogató Mesekert is. Szombat-vasárnap családi futóversennyel, rengeteg gyerekszínházi előadással folytatódik a program, amelyet vasárnap este világraszóló Kolompos gyerektáncház zár.

Az immár 2 éves nagytétényi Cziffra Központ születésnapja alkalmából tart évadnyitót ezen a hétvégén. Délelőtt a Katáng zenekar gyerekkoncertjére vagytok hivatalosak, délután kézműves foglalkozások és bábszínház is várja a legkisebbeket. A programok ingyenesek.

A XI. kerületben is nagyszabású rendezvénnyel ünneplik az új tanévet. A Savoya Park és Újbuda önkormányzatának közös rendezvényén. 10 órától koncertekkel és pecsétgyűjtős játékkal várnak mindenkit. Az estet sok szülő régi nagy kedvence, a KFT együttes koncertje zárja.

És végül ajánljuk az I. kerület nyárbúcsúztató rendezvényét is, amelyet idén is a Czakó utcai sportközpontban rendeznek meg szombat délután 4 órától. A családi programok, koncertek és tűzijáték mellett azért is érdemes ide ellátogatni, mert ez Budapest egyik legszebb kilátással rendelkező sportpályája, így hátha a sportoláshoz is kedvet kaptok majd.

 

Szélforgó


Utóirat:  Vélhetően gyerekmentes övezetként szombaton a Dreher Sörgyárak is fesztivált rendez, zenekarokkal és dj-kel, és persze nyilván rengeteg sörrel. Szombathelyen a Savaria Történelmi Fesztiválra érdemes látogatni a hétvégén, Szegeden pedig még tartanak a Szegedi Ifjúsági Napok. A Budapesti Pólus is koncertekkel és játékkal várja a látogatókat, de érdemes strandra is menni, mivel a legtöbbet bizony bezárják augusztus végén, hacsak valami rendkívüli kánikula miatt nem érdemes meghosszabbítani pár nappal a szezont. De egészen biztosak vagyunk abban is, hogy még egyszer utoljára megtelik a Balaton és a Velencei-tó partja is, a jövő hónaptól már egy évet várhatunk a következő úszkálásig.

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?