Tildy terhesnapló terhesség kismama

27. hét

Az elmúlt hetet Magyarországon töltöttük, jólesett kicsit kikapcsolódni. Pénteken utaztunk vissza Londonba, jött húgom és anyum is, de ez csak villámlátogatás volt, vasárnap már mentek is vissza.

Semmi gond nem volt az úton, igaz, felszállás előtt pont bealudt a fiam. Húgom felhozta gépre, így szerencsére nem nekem kellett cipelni. Úgy vettem észre, jól érezték magukat. Én örültem volna, ha kicsit többet maradnak, de anyum félti egyedül otthon hagyni apumat hosszabb időre. Pedig elég jól el tudja látni magát, de na, csak kerekesszékben van, meg van pár betegsége is.

Erre amúgy rákérdeztünk, hogy aki esetleg nem tud átülni mankóval a kerekesszékből a gépben, azok hogyan utaznak. Kiderült, hogy a reptéri segítők, akikkel feljön a gépre, beemelik a helyére. Ez jó hír, így talán egyszer hosszabb időre együtt is ki tudnak jönni. 

Elveszett a szülési igazolás


Visszatérünk lassan a régi kerékvágásba, visszamentem dolgozni is. Ha már munkahely, mint kiderült, szépen elhagyták a szülési igazolásomat, a MAT B1 formot. Ez kell ahhoz, hogy a munkahelyem el tudja rendezni, hogy mikortól és hogyan leszek szülési szabadságon, illetve a kifizetést. Ha tőlük jár a szülési pénz, akkor azt, ha pedig nem ők, és az államtól kell kérnem, ezzel a papírral és én intézem. A történet igencsak kacifántosra sikerült, történetesen, hogy a 25. hét, ameddig ezt oda kell adnom, pont karácsony környékére esett.

Időben, a 20. heti ultrahang után kikértem, de a helyi személyzetisünk nem volt benn, ezért elküldtem neki emailben. Szólt, hogy ez nem elég, kell az eredeti is. Na, akkor voltam decemberben Magyarországon, munkatársnak előtte odaadtam „el ne vesszen” kísérőszöveggel. Személyzetisünk megkapta, beszkennelte és elküldte a fő pénzügynek. A papírt, amikor visszaértem, visszakaptam, azt hittem, ennyi volt, kész, minden rendben. A helyi személyzetisünk közben itthagyta a céget, semmi gond, más átveszi a munkáját. A fő pénzügy visszajelzett, nekik nem jó így, kell az eredeti is. Oké, a helyettes helyi személyzetis megkapta. Gondoltam én, el is küldte a pénzügynek. Január elején rákérdezek, mi a helyzet, ja, elfelejtette, most adta fel előző nap. Eltelik még egy hét, a pénzügynél még mindig nincs ott, az angol királyi posta úgy néz ki, elhagyta. Mint kiderült, a helyettes HR-es sima postai levélben adta föl. Komolyan, ha nem én intézem, akkor már elintézve sincs?

Még szerencse, hogy nem a 29. héten kezdem a szülési szabadságot, most rohangálhatnék, mint pók a falon. Új nyomtatványt kell kérnem. A 29. héttől kezdhető legkorábban a szülési szabadság egyébként.

Óriásmellek


Mana azt hiszem, kezd gáz halmazállapotot felvenni, mármint olyan szempontból, hogy kitölti a rendelkezésére álló teret. Eléggé érezhető, hogy itt nyom, ott nyom, ha pedig ülés után felállok, akkor érezhetően behelyezkedik a medencémbe.

A melleim hatalmas görögdinnye méretűek, cserélhetem le a melltartóimat, mert kibuknak belőle. Ez azonban csak a kisebbik gond. Sosem tartoztam a ceruzateszten átmenő csajok közé, már 14 évesen is C-s melltartót hordtam. Viszont most már a hasamat is nyomja, ha ülök, Mana pedig nem igazán veszi jó néven, így kapok a bunyóból oda is. Fáj, nyom, isten bizony, amint megvannak a gyerekek, én leműttetem. Már amennyire le lehet. Iszonyat nehéz melltartót venni rá. Lassan a GG sem lesz elég, H-s kell, nehéz, a gerincemnek sem tesz jót. Darabra simán hozná az itteni, bolti, kis 2-2,5 kilós görögdinnyéket. Nem viccelek. Sosem fogom megérteni, ki akar ekkora kebleket.

Egy kis előtej is megjelent már, igaz, minimális, betét nem kell hozzá. Meg fogunk próbálkozni a szoptatással, lesz, ahogy lesz, nem kell kard, így beledőlni sem fogok.

Új bébiszitter


Az elmúlt egy hónapban sok sürgés-forgás volt, anyósék itt, mi ott, anyuék itt, bébiszitter hazaköltözött. A hét elejétől új bébiszitterrel van a fiam, régi ismerős, nálunk lakik a következő két hónapban. Igaz, még csak pár nap, de szerinte tündéri a gyerek, szépen viselkedik. Igaz, ezt az előző bébiszitter is mondta már, hogy napközben tündér, csak mikor hazaérünk, akkor „kergül” meg. Szerencsére ez most elmaradt. Mindkét részről pozitívnak tűnik a fogadtatás, a gyerek is jókat játszik vele, mondókáznak, mennek sétálni, ebéd együtt, stb.

A gyerek rengeteget tanult amúgy az elmúlt hónapban, igaz, most sokat voltunk vele. Szól pisi és kaki esetén, magától megy mindig kezet mosni (figyelünk rá), majd megtörli a kezét. Igaz, sok még az „akarom”, de kér és meg is köszöni, vagy ha én kérek, és én köszönöm meg, akkor mondja, hogy szívesen. Rengeteget dumál, rengeteget kérdez, ez micsoda, az micsoda. Meglepően sokat és gyorsan tanul.

Ki vigyáz a kisfiunkra szüléskor?


Drágalátos magyarországi államfőnknek hála bukjuk, hogy anyósék ki tudjanak jönni a szülés időszakában. Tudom, tudom, valakinek biztosan nem jó az időpont, bárhova is teszik.

A mi esetünkben ez elég rosszul jön ki, csak ez az egy időpont volt felejtős. De nem. Hiába lehetett volna még 5-6 alkalmas időpont a választásra, nem, nekik pont április 8. kellett. A szavazás is így kimarad a részünkről, pár napos bébivel nem fogunk sorban állni.

Az volt az eredeti terv, hogy március közepéig bébiszitter, utána két hét szabadságot kiveszek. Valamikor március végén szülés, csodás, mert négynapos ünnep, meg iskolai szünet otthon, addig ki tud tőlük jönni valaki.

De apósom megyei közgyűlési tag, a pártoknak pedig ez az egy hét az egyik legfontosabb, ennyit erről. Anyósom meg persze, hogy ott akar lenni vele ebben az időszakban. Anyum nem tud kijönni 2-3 napnál hosszabb időre, egyedül meg végképp nem, mert nagyon rosszul lát, angolul sem beszél. Maradnak barátok, ismerősök, meg férjem testvére. Vagy borul az egész, és dolgozok a szülés előtti napig, és akkor marad a bébiszitter még plusz két hetet.

Tildy

Tildy terhesnapló terhesség kismamaBezzeganya az Instagramon!

Ha szereted a humort, a vicces képeket, Insta-oldalunkon terhességgel, gyerekneveléssel, anyasággal, családdal kapcsolatos, szórakoztató tartalmakat találsz. 

Ha van Insta-fiókod, követheted is a Bezzeganyát>>>

Családtervezés, terhesség, szülés, gyereknevelés, egészség-betegség, szórakozás – ezekben a kategóriákban témánként tudsz böngészni a tartalmaink között. Kövesd a Bezzeganyát a Google+ -on is!

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?