Készíts egy képet egy régi képről egy régi helyszínen. Ma.

A kanadai Taylor Jones blogjának a híre már bejárta a világot. A konyhaasztalnál fotók nézegetése közben támadt ötlet pár hét alatt hatalmas siker lett. Az első hetekben már 1,2 millió látogatót, 15 000 Tumblr és, 8 000 Facebook követőt mondhatott magáénak a blog. Az ötlete zseniálisan egyszerű és szívhez szóló.

Gyermekkori emlékek, kirándulások pillanatait őrző képekről készült fotókat lehet feltölteni blogjára, ahol a régi képen látható háttér mit sem változott az eltelt idő ellenére sem. A régi és az új egybeolvad a képeken. Egyfajta időutazás ez. Emlékek. Helyek. És mindaz, ahol ez a kettő egybeér. Hétköznapi mágia.

Minden kép alatt rövid kommentár olvasható. Nem kell bonyolult érzelgős dolgokra számítani. Éppen az aláírások egyszerűsége miatt olyan kedves ez a nosztalgikus időutazás. Kedves Fényképész (kezdődik minden képaláírás): „Hiányzik az a játszótér”, „Még ma is szeretek az avarban játszani”. Történetek. Képek. Életek. Emlékek.

A magam részéről mindig nagyon szerettem a régi és új fénykép-összeállításokat, így ennek a blognak a képei is megragadták a fantáziámat. Lehet, hogy én is előveszem a régi albumokat. Talán még van olyan hely, amely változatlanul változott meg az évek alatt.

Center