kórházteszt

A kórház neve: Baross utcai I. sz. Szülészeti és Nőgyógyászati klinika

Szülés időpontja: 2022. május

A kórház állapota: Kívülről nem tudom, valaha volt-e felújítva, bent sem a legkorszerűbb. Ha el akar menni egy kismama wc-re míg várakozik, akkor egy igen lepusztultba tud csak, ami szerintem hetente van takarítva, illetve se wc papír, se szappan, a látogatók is ezt használják. A parkolás megoldhatatlan, ha egyedül megy a kismama, én mindig a Corvin plázába álltam meg és onnan besétáltam.

Szülőszoba korszerűsége: A szülőszoba nemrég lett felújítva, szerencsére én egy olyan szobába kerültem, ahol volt bordásfal, labda, kád (én nem használtam), franciaágy, külön zuhanyzó, wc és maga a szülőágy.

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészség: Egy fiatal rezidens doktornőhöz kerültem, imádtam! Kedves volt, mindent elmagyarázott, mikor mit csináljak, a vizsgálatokat nem is éreztem, olyan gyöngéd volt a keze, még viccelődtünk is két fájás között. Második szülésem volt, de ez annyira jól esett, hogy ilyen figyelmes volt, hogy az első szülésemnél százszor jobb volt. Ha lesz, még szülésem nagyon remélem, hogy női doktornőhöz kerülök. Szülésznő is fantasztikus volt. Mindenben segített, nem sietettet, nem kértem fájdalomcsillapítót, nem is adtak, folyamatosan mondta, hogy mikor mit csináljak, kedves volt, megértő. Tisztára otthon éreztem magamat. Miután megszültem a szülésznő bejött, hogy vacsoráról megmaradt egy sajtburgere… ilyen jól sose esett a gyorskaja! (hajnalban született a kislányom). Azon a napon, mikor megszültem, 14 (!) pici született, úgyhogy a csecsemőosztály fullon volt. A nővérek csak úgy rohangáltak egyik szobából a másikba, nem sokat lehetett tőlük kérdezni, de ha mégis, akkor rendesen válaszoltak, segítettek.

Szülésvezetés: Nekem indított szülésem volt. Simán burkot repesztettek, majd szépen haladtak a dolgok a maguk útján. Kaptam azért oxit, de ezt én kértem, hogy hamarabb meglegyen a pici. Négy óra alatt makkegészségesen megszületett. Volt gátmetszésem, de itt is megbeszéltük a doktornővel az elején, hogy megpróbáljuk gátvédelemmel, de ha úgy látja, hogy szakadni fog, inkább vág. Szakadt volna, úgyhogy vágott, de pár öltéssel rendbe is tette.

Császármetszés: Mind két szülésem hüvelyi volt, ott bent lehet apuka végig, az aranyórában is. Úgy tudom, hogy császármetszés alatt nem lehet bent, de ő kapja meg a picit aranyórára.

Látogatási rend: Egy órára jöhet be egy hozzátartozó, persze sokan nem tartják be és akár 4-5 hozzátartozó is bejön, ráadásul gyerekkel. Van egy szalag kitéve, addig lehet jönni, a szobákba szigorúan tilos. A csecsemőket csak az édesanyja foghatja, mivel a látogatókon utcai ruha van, ezért nem szeretik a nővérek, ha ők megfogják a piciket.

Mit kell vinni baba ellátásához: Én mindent vittem, de a szülés után kórházi ruhát adnak rá, amit vissza kell adni mikor átöltözteted. De egyébként semmit nem adnak és úgy tudom nincs is fürdetés, csak lemossák őket kicsit.

Hány ágyra jut egy zuhanyzó: nyolc ágyra egy wc-zuhanyzó

Van-e VIP szoba: Van, én abban voltam. Nagyon örülök, hogy volt szabad, megérte a 12.000 ft/napot. Örültem, hogy egyedül vagyok a picivel, külön wc és zuhannyal.

Koszt mennyiség, minőség: Meg lehet enni, a főzelék egész jó volt. Reggeli/vacsi: kenyér valamivel, én azt sose ettem meg, csak az ebédet.

Kommunikáció: Mindenki segítőkész volt, mindent elmagyarázott az orvos is és a szülésznő is.

Kaptál-e tanácsot hazamenetel előtt: Bejöttek és kérdezték, hogy van-e kérdés. Mivel második baba ezért nem tartottam fel senkit, mondtam, hogy nincs és ezzel haza is engedtek.

  • szülészet állapota: 10
  • kórtermek állapota: 7
  • szülőszoba korszerűsége: 10
  • felszereltség: 10
  • mellékhelyég/zuhanyzók: 7
  • orvosok segitőkészsége: 10
  • szülésznők segitőkészsége: 10
  • csecsemősnővérek segitőkészsége: 9
  • kommunikáció,tájékoztatás: 9
  • tisztaság: 7
  • ellátás minősége: 8
  • személyes élmények: 9

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.

Korábbi SOTE I. kórháztesztünk