Tildy terhességi csíkok terhesség alatti hízás magzati szívultrahang

28. hét

Megérkezett a 90H-s (40G-s) melltartóm. Micsoda felüdülés, nem nyom, nem szúr, egy álom. Viszont kis pörsenések kezdtek megjelenni a hasamon – hogy mosószer-e, arra még nem jöttem rá. Sajnos a terhességi csíkok is jöttek, de sosem voltam nagy kenceficés, ezért félve merem csak bevállalni ezeket a krémeket. Kókuszzsír, kakaóvaj alapú krém van itthon, de nem hiszek bennük, na. A fiamnál is kentem, mégis szakadt a bőröm.

Terhesség alatti hízás

Közben elértem a „mágikus” 105 kilót. Lassan úgy eddig 6 kiló jött fel rám. Túl boldog nem vagyok tőle, a fiamnál összesen 8 kilót szedtem fel, és hol van még a vége. Az utolsó trimben jön fel a legtöbb. A vicc az egészben, hogy férjem meg a 100-at verdesi, de már nem felülről, hanem alulról. Ahogy az ő hasa megy le, úgy nő az enyém, szerintem baráti körben hamarosan poénok forrásai leszünk. Hihetetlen büszke vagyok rá, nagyon nagy akaratereje van, rengeteg kilót leadott. Azt szeretné, ha a gyermekeink azt látnák, próbálunk minél egészségesebben élni.

Magzati szívultrahang

A héten megtörtént az újabb magzati szívultrahang, minden rendben odabenn. Hátra van erre a terhességi hétre még a növekedési ultrahang, illetve találkozom a magánorvosommal is. Kíváncsi leszek, tényleg merre húzódott a lepény, ha húzódott. Illetve mit mond, hol legyen a szülés. Vinnem kell majd a vérvételi szettet is, meg a férjemtől kenetet is, tesztelik majd a lányunkat MODY-ra, emiatt kell a családtól minta.

Annyira fura, hogy bár folyamatosan érzem a rúgásokat odabentről, megint elkezdtem aggódni. Most már nagy esély van az életben maradásra, de még mindig félek beleélni magam, annyira nem szeretnék koppanni. Az a tipikus érzés, mikor vársz is valamit nagyon, de félsz is tőle. Hála égnek a tünetek még mindig elkerülnek, de könnyebben fáradok. Bele sem merek gondolni, hogy alig tíz hét van már csak hátra! Sehol nem tartunk, pakolnom kéne, szortírozni, de ezekre meg többnyire csak hétvégén jut idő. A fiunk mellett csinálni szinte lehetetlen. Tegnap például elkezdtem a szekrényben pakolni. Erre meglátott valami játékos dobozt, csak egy pillanatra nem figyeltem oda, máris kiürült a szekrény, minden szanaszét. A dobozban amúgy semmi nem volt, üres duplós dobozok voltak, amiket régebben elpakoltam. Imádom, hogy ilyen kis önálló, de néha úgy érzem, hátrafelé segítésben jobb.

Felkészülés a szülésre


Szinte szaladnak a hetek, lassan fel kéne már készülnünk mentálisan is a lányunk érkezésére. Nagy dolgokat nem kell beszerezni, a lényeges dolgok már korábbról megvannak. Még bimbóvédőt nézek, van ugyan egy, de lehet, kéne többet próbálnom. Hátha lesz tej, hátha nem utasít majd el a lányunk úgy, mint a fiam.

Sikerült MAT B1 formot is újat szerezni, na erről meg az aláírást hagyta le a szülésznő, amit persze már csak azután vettem észre, hogy elpostáztam a HR-nek (lefényképeztem, borítékba berak, ajánlva, nyomkövetve elküld). Ha elfogadják, akkor mák, ha nem, akkor újabb köröket futhatok.

Munkahellyel kapcsolatban annyit, hogy még mindig nem bántam meg, hogy váltottam. Lassan négy hónapja vagyok itt, de rengeteget tanultam. Az anyagiakról nem is beszélve, már próbaidő alatt is jár bónusz, negyedéves, ami már így is jócskán a korábbi volt éves bónuszom felett van. És akkor még a különböző műszaki, vagy kiegészítőkre költhető hozzájárulásokról nem is beszéltem. Szintén van visszaváró csomag is szülés után. Ez a hely valóban olyan hely, ahol a „jó itt dolgozni” szlogen nem csak üres frázis, hanem valóságtartalma is van.

Izgalmak

Hogy a heti izgalom is meglegyen, egyik polcot újra akartuk fúrni, mert csak a felső részén volt rögzítve, emiatt billegett, és nem volt fix. Tudjátok, az a lebegő típusú polc. Na, 10 perces munka, mi az nekünk. Meg ahogyan Móricka elképzeli.

Oké, van 10 lyuk a rögzítőn, 6 a falban. Legyen átlósan rögzítve, kell két extra lyuk. Az első simán ment, a másodiknál viszont férjem kérdi, itt jó lesz, mondom jó, fúr, egyszer csak másfél méterre kispriccel egy jó adag víz. Puff, telibe a fűtés csövét, mint így utólag kiderült. Még szerencse, hogy hideg víz volt benne, és nem forró, mert akkor futhattunk volna égési sérüléssel a kórházba is. Mint a mérgezett egér, próbáltuk menteni, ami menthető, elzárni a vizet, stb. Hívtam gyorsan 7/24 vízszerelő szervizt, akik egy órán belül kiértek.

Szimplán csak szerencsétlenül jártunk. Egyszerűen mikor tíz éve építették az épületet, KERESZTBEN vezették le a fűtésnek a csövet a gipszkartont tartó fémprofil előtt! Így a cső nem tudott bentebb menni, de ennek nem is lehetne így mennie. A poén, hogy anno a gipszkartont is úgy fúrták fel, hogy egyik csavar átment ezen csövön, de berozsdált, így nem folyt mellette a víz. Szép angol építészet! Ha mi most nem találjuk telibe, ez ki sem derül. Csoda, hogy eddig nem áztunk ott be.

Fogalmunk sincs, mire számíthatunk így még a falak mögött, ne merjünk semmit feltenni? Leírást semmit nem kaptunk, milyen cső hol fut, a fémprofilokat és vezetékeket ugyan kimérjük műszerrel, de műanyagra ilyen nincs, vagy horribilis összegért. Simán el tudom amúgy képzelni, hogy az elektromos vezetékek sem csőben futnak. Remélhetőleg fizet a biztosító, ugyanis elég jó órabérrel dolgoznak az ilyen sürgősségi vízszerelők. Jó drága polc lett!

Bár mivel nem az első kivitelezési eset, nagyon gondolkodunk, hogy ha nem akar fizetni a házat fenntartó és eredetileg építtető cég, akkor a sorozatos hiányosságok miatt perre visszük dolgot. Nem első eset, hogy azzal akarnak lepattintani, hogy megvettük a lakást, innentől a mi felelősségünk. Miközben ők is 60 százalékos tulajok, plusz kivitelezési, konstrukciós hiba. Azt már csak halkan jegyzem meg, hogy a közös költség tartalmazza a lakásbiztosítás erre vonatkozó részét is (pl. ablak, elektromosság ilyenek, building insurance, a  content insurence  ami oldalunkon van), ilyen esetekre. 

Tildy

Tildy terhességi csíkok terhesség alatti hízás magzati szívultrahangBezzeganya az Instagramon!

Ha szereted a humort, a vicces képeket, Insta-oldalunkon terhességgel, gyerekneveléssel, anyasággal, családdal kapcsolatos, szórakoztató tartalmakat találsz. 

Ha van Insta-fiókod, követheted is a Bezzeganyát>>>

Családtervezés, terhesség, szülés, gyereknevelés, egészség-betegség, szórakozás – ezekben a kategóriákban témánként tudsz böngészni a tartalmaink között. Kövesd a Bezzeganyát a Google+ -on is!

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?