Különböző kutatások szerint a születésünk, ennek körülményei és az ehhez kapcsolódó élmények befolyásolják az egész életünket.

Tünde szülés születés alapítvány

 

Születéskor egyik pillanatról a másikra megváltozik körülöttünk a világ, és nem mindegy, hogy erre a traumára mennyire vagyunk felkészülve. A Perinatus Alapítvány pszichoterápiás módszerekkel igyekszik megelőzni és gyógyítani a születés lelki traumáját.

 

Az alapítvány, melynek munkatársai évek óta foglalkoznak a várandósság, születés és szülés lelki vonatkozásaival, célul tűzte ki, hogy a pre- és perinatális pszichológia se maradjon ki a szülészeti gyakorlatból, és kezdődjön meg a társadalmi szemléletváltás a témában. Ennek érdekében a szülést-születést kísérő hivatásokban dolgozókkal szakmai kapcsolatok kiépítésére törekednek, a kutatási eredményeiket, módszereiket elérhetővé teszik, a modern bababarát szemléletet támogatják és terjesztik, illetve támogatást próbálnak nyújtani a szülőknek, hogy szerepükre megfelelően felkészülhessenek.

 

A beszélgetős csoportfoglalkozásokat várandós és gyermeket  tervező pároknak ajánlják, de tartanak előadásokat is ezekben az időpontokban:

Ikerlét és az ikerlét elvesztése - Szénási Kornélia előadása

Időpont: 2010. október 25. 18-20 óra

Úgy szülünk, ahogy születünk? - Orosz Katalin előadása

Időpont: 2010. november 29. 18-20 óra

Mit tud a magzat? - Szénási Kornélia előadása

Időpont: 2011. január

 

A Perinatus Alapítvány http://perinatus.hu/ civil szervezet, mely 2007-ben jött létre azokból a pszichológusokból, mentálhigiénés tanácsadókból, szülésznőkből és más szakemberekből, akik a magzati lét, a várandósság és a szülés-születés lélektani hatásait kutatják. Pszichoterápiás módszereket dolgoztak ki a születés élményének, traumáinak felnőttkori lélektani feldolgozásának elősegítéséhez, olvasható az alapítvány sajtóanyagában.

 

Tünde