Van, akinek a Valentin-nap hallatán görcsbe rándul a gyomra és dühöt érez. Van, akinek a könyökén jön ki az egész. Van, akit hidegen hagy. Van, aki lázasan kutat ajándékok után, mert nem elégszik meg a rózsával, csokoládéval vagy szívecskés holmikkal. Nekik válogattunk olyan könyveket, amelyek kapcsolódnak ehhez a naphoz. A kötetek mindegyikében felfedezhetők szeretettel, szerelemmel kapcsolatos életbölcsességek, tanítások különbözőképp: válogatások, szerelmi történetek vagy önismereti írások formájában. Van, aki ezekre ugrik. És van, akinek bejönnek.

Jojo Moyes: Az utolsó szerelmes levél

Az utolsó szerelmes levélEllie századunk tipikus szinglije, egy nős férfiba szerelmes. Újságírói munkája közben véletlenül rábukkan egy levélre, melyben egy szerelmes férfi arra kéri kedvesét, hagyja ott a férjét, és utazzon el vele. Ellie a hatvanas években írt rejtélyes levélben saját titkos vágyait fedezi fel, így megpróbálja kibogozni a szerelmi történet szálait, bízva abban, hogy reményt meríthet a hajdani szerelmespár sorsából.  

A könyv 2011-ben elnyerte Az év romantikus könyve díjat, a szerző ezzel az első olyan író, aki kétszer is megkapta ezt az elismerést. Ebben a könyvben is talál életbölcsességeket a szerelemről, aki erre figyel: ”…tudd, hogy valahol a világban él egy férfi, aki szeret, aki tudja, milyen értékes és okos és kedves vagy. Egy férfi, aki mindig szeretett és aki – balszerencséjére - gyanítja, hogy mindig is szeretni fog." A könyvbe itt lehet beleolvasni.

Cartaphilus Kiadó, 3490 Ft

Paulo Coelho: Szerelem

Coelho: SzerelemAkik hideglelést kapnak Paulo papa tanításaitól, azok ugorjanak nyugodtan, akik pedig szeretnek elmerengeni az élet bölcsességein, azon belül is a szerelemmel kapcsolatban, azok értékelni fogják a Szerelem című kötetét.

Azoknak ajánlott, akiknek nincs idejük hosszú regényeket olvasni, és nincs kedvük kimazsolázni az élet értelmének lényegét: a válogatásban a szerző egyéb könyveiből származó idézetek találhatók, mind a szerelem témájában. „A szerelem beszélgetett velem: Én vagyok a minden és a semmi. Olyan vagyok, mint a szél: zárt ablakokon és ajtókon nem tudok bemenni.”

Alexandra Kiadó, 2500 Ft

Sólyom Anna: Párnafilozófia

PárnafilozófiaAki szeretné jobban megismerni magát, annak segítségére lehet ez a könyv.

„A Párnafilozófia a keresőknek szól, azoknak ad kapaszkodót, akik eltévedtek a széteső közösségek labirintusában. A Párnafilozófia elindít az önmagunk és életünk felderítéséhez vezető úton. Járni azonban nekünk kell. És egy útikalauz segítségével sokkal könnyebb.” – írta Tolvaly Ferenc a könyvborítón.

Legyünk bátrak élni, legyünk bátrak őszintének lenni, és leginkább: legyünk bátrak szeretni. És legyünk bátrak megbocsátani. Ameddig ugyanis haragot hordozunk a szívünkben, addig nem tudunk szeretni.”

Alexandra Kiadó, 2999 Ft

Margaret Mazzantini: Újjászületés

ÚjjászületésEgy szenvedélyes szerelmi történetet olvashatunk az olasz írónő tollából. A könyv tele van váratlan fordulatokkal, visszaemlékezésekkel, és olyan mesterien van megírva, hogy az olvasóban összeáll a kép: az életben egyszer adatik meg az esély az igazi szerelemre, és hogy a legnagyobb tragédiák után is tovább lehet élni. A történetben a gyermek utáni sóvárgásról és vetélésről is szó esik.

A regény váratlan telefonhívással indul: Gemmát, a Rómában élő szerkesztőnőt régi barátja, Gojko hívja el Szarajevóba, hogy vegyen részt a háború áldozatául esett férje képeiből rendezett fotókiállításon. Anya és kamasz fia repülőre ül, hogy a háború sújtotta városban szembesüljenek múltjukkal. A regényből Penelopé Cruz főszereplésével forgatnak filmet. A könyvbe itt lehet beleolvasni.

Cartaphilus Kiadó, 3490 Ft

Müller Péter: Szeretetről, szerelemről, szeretkezésről

Újabb válogatáskönyv a szeretet, szerelem témakörben, a szerző ezúttal Müller Péter, aki eddigi tanításainak legfontosabb gondolatait gyűjtötte össze és ajándékozza nekünk útravalóul.

"Ezek az írások érzés- és gondolatmagok. Van, amit csak elolvasol. Átfut rajta a szemed. Van, ami megérint. De van olyan, amelyet befogadsz magadba, és megtermékenyít. És ahogy egy nő is gyakran érzi, ha a találkozáskor megfogant, te is úgy érzed majd, hogy ez a magocska már a tiéd. Benned növekszik, te érleled, és te is hozod világra majd. Kettőnkre hasonlít. Ez a könyv a szeretetről szól. És ez így működik."

Alexandra Kiadó, 2699 Ft


Tünde


További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?