Az otthon szüléssel kapcsolatban sok cikk született a Bezzeganyán, szinte mindegyik élénk vitát kiváltva. Ezúttal Szilda szól néhány szót Dr. Geréb Ágnes, az otthon szülés hazai élharcosa érdekében és az otthon szülés mellett. Hallgattassék meg ezúttal a másik fél is.

Nem tudom hány Nő, Édesanya tud velem azonosulni, de most már fontosnak érzem közölni a nagyérdemű publikummal, hogy: MI, AKIK KIÁLLUNK GERÉB ÁGNES DOKTORNŐ MELLETT rágalomról rágalomra, hibás cikkről hibás cikkre, kimondhatatlan dühöt fogunk vissza, mert még mindig tartjuk magunkat ahhoz a naiv világképhez, hogy ordenáré, nyomdafestéket nem tűrő eszközök nem nekünk valók.

Hisszük, hogy ezek nélkül is eljön az a pillanat a magyar társadalom minden szintjén, amikor felismerik:

- Nem csak pár varázsvilágban élő nőt érint ez a kérdés.

- Mindegyikünk hatékonyságából levesz, hogy bizalmunkat vesztjük az ország alapintézményeivel szemben, hibás, felszínes, pénz irányította megnyilvánulásaik alapján.

- Mindegyikünk megszületendő gyermekére hatással van az a megítélés, miszerint a szülő nő beteg.

- Mindegyikünk szabadságát veszik el, amikor Dr. Geréb Ágnest börtönbe küldik.

- Mindegyikünk várandósságára (pénztárcájára) hatással van, ha engedjük, hogy eltiltsanak egy olyan nemzetközileg elismert szakembert, aki a NŐT tartja a legkompetensebb személynek szülés közben.

- Mindegyikünk szabad döntéshez való jogát veszik el akkor, amikor az otthon szülést nem legalizálják, hisz eddig az volt, hanem korlátozzák.

- Mindegyikünk számára aggodalomra ad okot, hogy kórházban praktizáló orvosokat mentenek fel a legkülönbözőbb halált okozó veszélyeztetések vádja alól.

Fontos lenne, ha minden nő megtudná, elhinné, hogy szülni nem a rettegés maga, hanem a legnagyobb ajándéka az Úrnak, Univerzumnak, kinek-kinek hite szerint. Ma az orvosok sokasága (tisztelet a kivételnek) pénzért árulja a vélt biztonságot nők százainak a kórházak termeiben, amellett, hogy aláíratják a szülő nővel, hogy felelősséget nem vállalnak.

Mérgesek, dühösek és tehetetlenek vagyunk. Ezek a szavak még mind eltörpülnek a bennünk örvénylő megnevezhetetlen, de kordában tartott érzelmek mellett. Nem vagyunk egy tojásdobáló csürhe, ha demonstrálunk, az szabályos, és csöndes. Könnyű nem észrevenni minket. Ami valahol jó is, mert fontos tudnia mindenkinek, hogy nem minket kell itt látni, és elfogadni, hanem mindenkinek a benne szunnyadó, az élete fölött kompetens felnőtt állampolgárt, aki SZABAD, születésben, ÉLETBEN, szülésben.

Szilda