kórház kórházteszt MÁV kórház szülés

A kórház neve: Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (MÁV kórház)

A szülés időpontja (év, hónap): 2022.08.08.

A kórház állapota: Kívülről jobban látszik rajta az idő, de belülről is lenne mit újítani.

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: Alapvetően tiszta, minden nap takarítanak.

Szülészet/szülőszoba korszerűsége (vannak-e alternatív lehetőségek, pl. kád, bordásfal, labda, stb.): 1 szobában van kád, amit kérhet az anya, ha épp szabad. A többiben van bordásfal, labda.

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: én mindenkinek hálás vagyok, természetesen vannak morcos dolgozók, de az esetek nagyobb többségében kedvesekkel találkoztam.

Szülésvezetés (kötelező-e a gátmetszés, oxitocin, siettetik-e a szülést): Császármetszésem volt, erre nem tudok válaszolni.

Császármetszés (bent lehet-e apuka): Nem lehet bent, és most a covid miatt kívülről sem nézheti, kint várakozik, amint kint van a baba, már hívják is apukát, mert Ő kapja meg elsőnek a babát kontaktra, míg anyukát rendbe rakják. 

Látogatási rend (bármikor lehet menni, vagy meghatározott időben, apuka bemehet-e a kórterembe): Meghatározott látogatási idő van, a kórterembe senki nem mehet be, babát ablakon keresztül lehet mutatni a folyosón levő családtagoknak.
Jelenleg: kedden és pénteken 16-18 óra között, vasárnap és ünnepnap 9-11 óra és 16-18 óra között.

Mit kell vinni a baba ellátásához? (ruha, pelenka, popsitörlő, stb.): Ruhát, 1 csomag pelust és popsitörlőt is kell vinni. Popsikenőcsöt adnak. 

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? 1 szobára/ 3 ágyra jut 1 zuhanyzó. (A terhespatológián, ahol olvasónk szintén töltött pár napot, 2 szobára (6 ágy) van 1 zuhanyzó, 2 oldalról lehet bemenni, ha valaki bent van, mind a 2 részen be kell zárni, hogy a másik szobából ne nyissanak rá.)

Van-e VIP szoba? Nem tudom.

Koszt mennyisége, minősége: nekem ízlett az ottani étel, bár a GDM-be nem fér bele, szóval arra előre gondoljon Mindenki és pakoljon, mert hűtő van, ahova el tudja tenni felcímkézve, névvel ellátva. Reggeli és vacsora szokásos zsemle, vaj, valamilyen felvágott. Lehet teát inni korlátlan számban (édes és keserű is van). 

Kommunikáció (adott-e információkat, tájékoztatott-e az orvos/szülésznő a szülés előtt/közben/után): Mindenről tájékoztattak, kérdezhettem is.

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: Nem, a zárón minden rajta volt, de ha volt kérdésem, készséggel válaszoltak.

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: Mindennel meg voltam elégedve, Mindenki nagyon kedves volt, és bár altatásos, sürgősségi császárral született a kisfiúnk, akkor is végig biztonságban éreztem magam. Császárosoknak elsőnek segítenek felállni és tusolni is, majd a 2. nap már saját maguk kell megoldani. Baba 1. nap, ha nem szeretnék maradhat a csecsemősöknél, utána anyukával van végig, de nem tudom le lehet e adni, én nem tettem. :) Mellszívót nem kell vinni, van 3 db az osztályon, amit lehet használni. 

Értékelés:

  • szülészet állapota: 10
  • kórtermek állapota: 8
  • szülőszoba korszerűsége: 10
  • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 10
  • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 9
  • orvosok segítőkészsége: 10
  • szülésznők segítőkészsége: 10
  • csecsemős nővérek segítőkészsége: 10
  • kommunikáció, tájékoztatás: 10
  • tisztaság: 9
  • ellátás minősége: 10
  • személyes élmények: 10

Reni