"Az életünkre veszélyt nem látok, valószinűleg csak brutálisan sok esőt kapunk és nagy szelet. Nem kell a hírekből mindent elhinni." - üzente nekünk Másutt ma reggel, hogy mostanra komplett New York-i tudósítással örvendeztesse meg a BA olvasóit. Fogy a csipsz vagy az üveges víz, de az élet nem állt le, a gyerekek pedig egyelőre vígan szaladgálnak a szélben, amíg lehet. Másutt azóta az Indexen is feltűnt, ahonnét szintén megnyugtatott mindenkit: egyelőre nem történt katasztrófa. De a vihar még úgy igazán nem ért oda. Tudósítónknak hála, negyed-félóránként frissítve!

11:25

Tegnap délután kaptam a hírt a Facebook-on a New York City iskolafőnökségtől, hogy az iskolákat bezárják. A metróhálózat működését felfüggesztették vasárnap kora este. A buszokét este. Mivel itt nagyon keveseknek van autójuk, ez azt jelentette, hogy ma nem megy senki sehova. A parkokat bezárták és lelakatolták, a hulló faágak és fák veszélye miatt.

Tegnap koradélután csináltam egy nagybevásárlást, a gyerekeket főleg a megfelelő mennyiségű csoki érdekelte, mert jön a Halloween. Engem főleg a hús és a víz. Mindent kaptunk. Utolsó pillanatban még vettem pár üveg vörösbort is, mert a borboltban azt mondták 5:30-kor zárnak és nem nyitnak ki szerdáig.

Elemünk és gyertyánk rengeteg maradt a pár csepp esőt produkáló Irene hurrikánból.

A pöri elkészült este 10-re.

Az erkélyről behoztuk a virágokat, es nyugodtan mentünk aludni.

Kimentem sétálni a gyerekekkel, amíg lehetséges, mert kezdték unni a bezártságot. 

A széllökések fokozódnak, de még nem veszélyesek.

Az utcán meglepően sokan járnak, főleg kutyások, gyerekesek (akár csecsemőkkel is) és bevásárlók, nagy csomag vizekkel. Nyilván ugyanazért mentek ki, amiért én. Mert már nem bírták a CNN-t tovább.

Autó szinte alig.

 

Örvendezve láttam, hogy ami az élethez kell, az még működik.

Az utcaseprők söpörnek, a postás kiskocsijában tolja a leveleket, a bolt előtt a teherautóból pakolják ki a tejet és a kenyeret. Megnyugtató, hogy az élet nem állt meg teljesen.

 A Starbucks és az elit bio üzletház (Whole Foods) bezártak 2 napra, de a 24 órás drogéria (Duane Reade) és a sarki bolt nyitva vannak. A boltban azt mondták, hogy egyáltalán nem terveznek bezárni. Vízből már csak kisüveges van, de minden más, tej, kenyér bőven. 

Vicces módon a csipszes polc volt a legüresebb.

 A legizgalmasabb, hogy mára ígérte a UPS a gyerekek pénteken a Zappos-tól rendelt gumicsizmáit (kicsit későn kaptam észhez). Nagyon kíváncsi vagyok, kihozzák-e. A város jó működéséhez szükséges alagutakat, amik összekötnek minket a szárazfölddel, hamarosan lezárják.

Szörnyű itthon lenni bezárva. A férjem itthonról dolgozik, mert a világban máshol levő klienseit nem érdekli, hogy itt hurrikán van, ugyanúgy problémáznak. A telefonon lóg és csendet szeretne. A gyerekek eszik a csokit és zajolnak.

Ők Peppa Piget szeretnének nézni, én CNN-t és csak egy TV-nk van.

Azt hiszem kimegyünk még egy körre, amíg az lehetséges. Az eső még nem esik, és amikor majd megered, 3 napig el sem fog állni. Akkor nekem végem itt a kevés négyzetméterben....

12:11
Az erkélyről láttam, hogy hozzák a friss kenyeret a boltba, leszaladtam érte.
Volt meleg zsömle.
Az eső most eredt el.Ezt úgy kell elképzelni, mint egy becsületes vihar. Szakadó eső, csavarodó fák, süvöltő szél.
De ez nem a vihar.Ez a vihar előtt 7 órával van.
És egyre rosszabb lesz.

12:51
Saját szabályomat szegtem meg ma. Mindig azt mondom, hogy ha az anya azt szeretné, hogy a gyerekek ne stresszeljenek, akkor neki is nyugodtnak kell maradnia. Én viszont izgatott vagyok, kapkodok, vásárlok, főzök és pörgök. A kicsik ezt azonnal megérezték, és elkezdtek örjöngeni. csokit követelnek, fel-le ugrálnak. Lujza torka szakadtából üvölt, hogy festeni akar.
Izabella énekel, de olyan hangosan, hogy belereng az ablak.
A szokottnál megengedőbbek vagyunk velük. Lujza ropogós sült szalonnát reggelizett, 5 perccel a csoki után. Izabella 2 centi vastagon megkent vajas kenyeret, tojással. Előtte és utána csokival, mert "megígérted, mama". Megígértem volna? Most már mindegy.

A sarki boltba egyre több víz érkezik. Remélhetően csak mert jó az üzleti érzékük, nem pedig tudnak valamit, amit mások nem.

Az étkezésnek azzal lett vége, hogy az ötéves "húha, az ott Mr. Obama!" felkiáltással elhúzott a TV elé.

13:03

A nap első tanulsága, hogy stresszhelyzetekben az ember éhes lesz. Ez valami vészreakció lehet,a  szervezet raktározni akar. Négyen benyomtunk 10 tojást és 2 bagettet, egy csomag sült szalonnával. Hát ez van, fogyni már nem fogok.

13:35

Miközben citromos-mákos óriásmuffint készítek, süvölt a szél. Minden nyílászárón át.

15:08

Másutt