Július 27-én szültem, pont a kiírt időpontban, ami elég kacifántosra sikeredett. Férjemmel bementünk ctg-re délután két órakor. A gép 10 perces fájásokat mutatott, de nem éreztem még semmit. Hazaküldtek, mondták, ha fáj, és jobban jönnek a fájások, menjek vissza.

Hazajöttünk, utána már este 8 óra felé elkezdtem érezni a fájásokat, de még mindig csak tíz percenként jöttek. Vártunk. Este 11 órára már sűrűsödtek a fájások. Amikor 2 és 5 perces fájások váltakoztak, akkor elindultuk a kórházba.

Befelé tartva szinte megszűntek a fájdalmaim, egész úton nem éreztem semmit. Aztán amikor megérkeztünk, jött a nagy kabaré. Kiszálltam a kocsiból, jött egy hatalmas fájás, gondoltam is magamban, hogy ez már a vég. Elindultunk befelé, átértünk a kórház sorompóján és elfolyt a magzatvizem 23:35 perckor. Onnan eljutottam a kórház ajtaja elé, és ott közöltem a férjemmel, szaladjon orvosért, mert érzem, hogy jön a baba, és nem tudok továbbmenni.

A kórházból pont két rendőr jött kifelé a biztonsági őrrel, és látták, hogy ott állok és kiabálok a férjem után, hogy itt a baba feje. A férjem szaladt vissza hozzám, a rendőrök elküldték a biztonsági őrt orvosért, és mire a férjem visszaért, addigra a kezemben fogtam már a kisfiamat, Krisztiánt.

Ő a hatodik gyermekem, szóval gondoltam, hogy kicsit gyorsabb szülés lesz, mint a többi szülésem volt. A többi szülésemmel megszenvedtem, ő meg szó szerint csak kipottyant. Megkértek egy ápolót a rendőrök, kerítsen egy lepedőt, amibe becsavarjuk a kicsit, erre hozott egy régi fajta, durva szövésű lópokrócot, úgyhogy a rendőr kikapta a törölközőmet az utazótáskámból, és abba tekertük be a kicsit. Tíz percet feküdtem a kicsivel a földön, mire kerítettek egy hordágyat, amin el bírtak vinni. És nagy nehezen díszkísérettel eljutottam a szülészetre.

Szerencsénkre semmi baj nem lett, egészséges kis mazsola született meg. 3050 grammal és 51 centivel jött a világra 23:37 perckor. Igaz, kalandos születése volt, de az biztos, hogy sose fogjuk elfelejteni. A beceneve Sumi lett.

T.

Olvass még gyors szülésekről!

Olyan gyors volt a szülésem, hogy fel sem fogtam
A mentők nem hitték el, hogy mindjárt megszülök
Három fájás után már nyomtam is
Kilencven perc alatt született meg a kisfiam
Olyan gyorsan jött a fiam, hogy a férjem és a doki is lemaradt róla