Az „emberi Barbie”-nak is titulált 51 éves Sarah Burge-nek érdekes felfogása van a gyereknevelésről. Legkisebb lányát, Poppy-t hétéves korában rúdtáncra tanította, most pedig azt tervezi, hogy sorra meghódítják az amerikai gyermekszépségversenyeket.


Fotó: Josh Gillespie

A hadjárat első lépéseként május végén fel is került a nyolcéves kislány fejére a „Darling Dolls Of America” elnevezésű gyermekszépségverseny hőn áhított koronája. A versennyel kapcsolatos összes kiadásuk potom 15.000 fontot tett ki.

A barnító, a smink és a tonnányi hajlakk mindennapos kellék azon amerikai szülők esetében, akik gyerekeiket rendszeresen megmérettetik gyerekszépségversenyeken. Sarah azonban náluk is kiverte a biztosítékot túlkapásaival: nem elég, hogy 500.000 fontot költött mindenféle plasztikai műtétre, hogy formába hozza saját magát, és két évvel ezelőtt az akkor még csak 15 éves nagyobbik lányát botoxszal kezeltette, Poppy nyolcadik születésnapjára plasztikai sebészeti utalványt kapott.

Sarah-t azonban nem téríti el szándékától semmifajta közfelháborodás. Az sem vette el a kedvét, mikor nemrég egy amerikai talk show-ban a házigazda Anderson Cooper igen hamar rövidre zárta a vele készített interjút, hangoztatva szörnyülködését. Sőt, még lelkesebb, mint valaha, hiszen ez volt Poppy legelső megmérettetése, ahol remekül megállta a helyét negyven olyan amerikai kislánnyal szemben, akiket szinte pólyás koruk óta erre neveltek.

Poppy az első brit versenyző, aki elvitt egy ilyen nívós amerikai díjat. Sarah sikerüket így értékeli: „Azért mentünk, hogy elnyerjük Angliának a koronát. A britek immáron két királynőnek hódolhatnak, II. Erzsébetnek és Poppy-nak.”

Az amerikai szépségversenyen való indulásra Poppy ösztözte a szüleit, mivel a hasonló brit versenyeket unalmasnak tartja: ott nem szoktak se káprázatos ruhákat, se sminket viselni. Anyjában azonnal támogatóra talált, aki szerint Poppy igazi előadóművész, és otthonosan mozog a modellkedés és a rúdtánc világában. Ez utóbbi tudomány különösen segít önbizalmának, jó testtartásának és előadókészségének fejlesztésében, így már eleve győztesként indul az életben.

Poppy már felkérést is kapott, hogy szerepeljen a sikeres, gyerekszépségversenyekről szóló „Toddlers and Tiaras” című dokumentum-filmsorozatban. Sőt, már állítólag öt modellügynökség is felfigyelt a kislányra. A család következő vágyálma pedig az, hogy Poppy utolérje a korábbi gyerekszépségverseny győztese, Eden Wood a sikerét, akinek filmjei, könyvei, közszereplései igen nagy népszerűségnek örvendenek.

Sarah elmondása szerint nem erőltet lányára semmit, Poppy élvezi a szépségversenyzést. Sarah pedig azt tervezi, hogy beszáll a ringbe ő is a saját korosztályában.

Bicse

Forrás