terhesség kismama család babaváró hitel x

A gyermeket tervező és váró házaspárokra szabott, államilag támogatott Babaváró kölcsön számos előnnyel bír. Nem elég, hogy 10 millió forintig igényelhető és szabadon felhasználható, de 50 000 forintban maximalizált a törlesztőrészlete, ráadásul az első gyermek születését követően kamatmentességet kapnak, a harmadik gyermek után pedig – kérelem alapján – elengedi a tőketartozást az állam. Álljon itt még öt fontos tudnivaló, amit talán nem hallottál eddig a Babaváró hitelről!

  1. Le lehet maradni róla

Nos, igen, hiszen a Babaváró hitel még 14 hónapig, 2022. december 31-ig igényelhető. Ha a már úton lévő baba születését megelőzően igénylitek, akkor kamatmentességet kaptok és kérhetitek, hogy három évig ne kelljen törlesztenetek. A második gyermeketek megszületésekor a bank elengedi a fennálló tartozás 30%-át, és újabb három évig nem kell törleszteni, a harmadiknál pedig végleg megszűnik az adósság.

Ami említés érdemel: az igénylő házaspár egyik tagjának érvényes, legalább 3 éves folyamatos tb-jogviszonnyal kell rendelkeznie, amelynek fennállását igazolni kell. Ha egyikőtök sem rendelkezik megfelelő időtartamú tb-jogviszonnyal, érdemes kiszámolni, hogy 2022. december 31-ig meglesz-e a három évetek, és belefértek-e még az igénylésbe. Ha a feleség betöltötte a 41. életévét, abban az esetben sem igényelhető már ez az állami támogatás.

  1. Meglévő gyermekkel is igényelhető

Nem akadály, ha már van gyermeketek, de fontos tudni, hogy kizárólag a folyósítást követően született baba után jár a kamatmentesség, valamint a tartozás részbeni vagy teljes elengedése, a már meglévő gyermek után nem. Fontos tudni azonban, hogy ha a hitelszerződés megkötését követő öt éven belül nem születik baba, a kölcsön piaci hitellé alakul, és az addig igénybe vett kamattámogatás összegét egy összegben vissza kell fizetni.

  1. Ha minden jól alakul, akár nem is kell törleszteni

Létezhet olyan szerencsés az együttállás a családtervezésben, hogy a 10 millió forintos Babaváróból akár egyetlen fillért sem kell törleszteni, sőt ehhez nem is kell feltétlenül hármasikreket várni. Ha a házaspár a terhesség 12. hete és a szülés között igényli a Babavárót, akkor az már kamatmentes lesz, és kérhető rá 3 év moratórium. Ha ez idő alatt újabb baba születik, újabb szüneteltetés kérelmezhető, a harmadik baba érkezésekor a gyermekvállalási támogatási kérelem elbírálását követően pedig teljes egészében megszűnhet az – addig nem is törlesztett – tartozás.

  1. Az elérhető banki kedvezményekkel most még vonzóbb a konstrukció

Az UniCredit Bank szeptember 1. után számlát nyitó ügyfelei a november 30-ig igényelt és befogadott Babaváró hitel mellé most 120 000 forintot kapnak ajándékba, amelyből egy új gyermekbútort, babakocsit, vagy egy kedves gyerekszoba festést is finanszírozhatnak – csak a fantázia szab határt. További részletek és feltételek az UniCredit Bank Babaváró kölcsön oldalán olvashatók.

  1. Legtöbben lakásvásárlásra és fejújításra költik a Babavárót

A Babaváró hitel kiemelkedően teljesít, a magyarok pedig leleményesek a felhasználását illetően. Az igénylők kétharmada lakásvásárlásra, felújításra, átalakításra költötte a hitelt, de sokan befektetik a pénzt vagy kiváltják vele a rosszabb kamatozású hitelüket, mások pedig megveszik belőle a rég áhított családi autót.

(X)