Amerikában már nagy hagyománya van, nálunk nem terjedt el annyira a „baba nemfelfedő parti”, mely során a leendő szülők különféle módokon (kék vagy rózsaszín lufi, sütemény, stb.) adják az egybegyűltek tudtára, hogy milyen nemű utód várható. Olvasóinkat kérdeztük a szokással kapcsolatban.

Sok anyukának nem tetszik a felhajtás:

„Biztos, hogy nem szerveznék babaváró bulit. Nekem ez olyan műanyag, tipikus amerikai szokás...”

- írja Anett. Dóra hasonlóan vélekedik:

„Meg sem fordult a fejemben ilyet tartani. Erőltetett giccsparádé.”

Melinda másképp látja:

„Szerintem meg tök jó minden olyan ötlet, (jöjjön az akár külföldről is) ami azzal jár, hogy a család és a barátok összejönnek. Mindegy milyen ürüggyel. Ráadásul azért egy baba érkezése a családba mindenkinek örömteli és nagy esemény.”

„Nem tudom, mi kivetnivaló van ebben. Egy babavárás igenis nagy dolog, és ha bulit akarnak a szülők, hát legyen. Nálunk nem buli volt, csak átjött a család, és a gyerek leendő keresztanyja sütött tortát, amiben vagy kék vagy rózsaszín krém volt. Nagyon jó volt és izgalmas, mindenki találgatott. Sokkal jobb volt így megtudni.” 

- mesélte Balázs. Ági is leírta tapasztalatait:

„Mi tartottunk. Dobozból felszálló lufik voltak. Mindenki várta nagyon, kíváncsi volt az egész család, és mindenki biztos volt a fiúban. Mikor felszálltak a rózsaszín lufik, volt nagy meglepi, még csalódás is. A nagylányom elsírta magát, hogy megint hugi, a fiam meg azt dünnyögte, inkább fogadjunk örökbe. A kislány még nem fogta fel, 1 éves, neki csupán a lufik tetszettek. Azóta megbarátkoztak az újabb hugi gondolatával, és várják a kicsit. Viszont a nevét nem árultuk el, azt majd csak a születése után.”

Sarolta is elmesélte, ők hogyan csinálták:

„Az orvos leírta egy összecsukható képeslapra, a lányom elküldte Debrecenbe a barátnőjének és férjének, ők a keresztszülők. CSAK ők tudták a baba nemét. Az egész család a keresztmama tortájából tudta meg, hogy bár Petra lányom Bendegúzt várt, de Anna Sára érkezik, aki 1 hét múlva lesz 1 éves, és imádatos csemete... Pluszban, egy mindenki számára meglepetés (kivéve a vőm, anyukája, illetve az örömapa) lánykérés is lett... Szuper jó este kerekedett a siklósi várban.”

És te mit gondolsz? Giccsparádé, vagy egy jó ok az ünneplésre a babanemfelfedő buli?

Tünde

Olvass még a témában!

Amerikában partit rendeznek a baba nemének felfedésére