Tünde nyár kreatív

Vannak olyan nyári napok, amikor jobban esik a négy fal között tölteni az időt (mert kint elviselhetetlen hőség van, szakad az eső vagy július közepén enyhén télies az időjárás). Az alábbiakban összegyűjtöttünk olyan beltéri kreatív játékötleteket, amivel az örökmozgó ovisokat is le lehet kötni – és a nagyobbak is élvezni fogják mind az előkészületeket, mind a játékokat.

1. Krepp papírból lézercsapda

Tünde nyár kreatív

Fillérekből és nagyon kevés munkával készíthető el a lézercsapda: csak krepp papír és ragasztószalag szükséges hozzá. A lakásban a falak között különböző magasságokban és dőlésszögben rögzíts a falra kb. tíz centisre vágott krepp papír csíkokat, ahogyan a képen látható. A gyerekek feladata úgy végigmenni az akadálypályán, hogy ne érjenek hozzá (kisebbeknél elég, ha nem szakítják le) a papírcsíkokhoz, azaz a „lézerhez”. Hogy még izgalmasabb legyen a játék, a pálya végén várhatja őket valami apró jutalom. A legjobb az egészben, hogy pillanatok alatt el lehet tüntetni a pályát, ha már megunták a gyerekek a játékot.

2. Házi készítésű gyurma

Tünde nyár kreatív

Kevés olyan gyerek van, aki ne szeretne gyurmázni. Bár a boltokban millió féle gyurmát lehet kapni, izgalmasabb (és időtöltésnek sem utolsó) saját kezűleg gyurmát készíteni otthon, amivel aztán hosszú ideig lehet játszani: formázni, építeni, gyúrni. A Pinteresten többféle „recept” közül lehet válogatni. Aki a só-liszt gyurmát unja már, kipróbálhatja a folyékony ragasztós változatot:  folyékony ragasztót, színezéket és vizet kell a tálba önteni, kevergetni egy kicsit, és máris kész az sk. gyurma. Ha csillogós gyurmát szeretnénk, lehet bele csillámport is tenni.

3. Saját fidget spinner

Tünde nyár kreatív

Nemrég írtunk a mostanában menő fidget spinnerről (vagy ahogy sokan hívják: perrentyűről), és ennek áldásos hatásairól. Ebből is lehet saját készítésű változatot gyártani: kartonpapír, pénzérmék, fogpiszkáló, olló és ragasztó szükségesek az alkotáshoz.

4. Sárkányos trombita vécépapírból

Tünde nyár kreatív

A kreatívkodást kedvelő gyerekekkel készíthetünk vécépapír gurigából és színes papírcsíkokból „sárkányt”, amelybe ha belefújsz, lángnyelvekként mozognak a papírcsíkok, mintha tüzet okádna a sárkány. Itt további, vécépapírból készíthető tárgyakat találhatsz.

5. Színes ananász

Tünde nyár kreatív

Az ujjakkal való festéssel sem hibázhatunk, ez a technika a kisebb gyerekeket általában lenyűgözi. Egy festékes tálcára nyomjatok többféle színű temperát. A gyerek az egyik ujját belemártja a festékbe, majd a képen látható módon a papírra nyomja az ujjacskát, amíg el nem készül a színes ananász.

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?