A Texas államban, Granburyben élő Alicia Richman-nek nem volt gondja a szoptatással kisfia, Drake születése után. Mikor már két fagyasztó volt teli a lefejt tejjel, Alicia úgy döntött, segíteni szeretne azokon, akiknek nem megy ilyen könnyen a szoptatás. Felkereste az Észak-Texasi Anyatej Bankot.A nonprofit szervezet koraszülött vagy beteg kisbabáknak gyűjt anyatejet.

Alicia története eddig a pontig akár teljesen hétköznapi lehetne, hiszen sok nő gyűjt tejet – hazánkban is – olyan babáknak, akiknek az anyukája nem tud szoptatni. A 28 éves Alicia azonban 2011 júniusa és 2012 márciusa között 87 gallon (kb. 330 liter ) anyatejet adott le.

Mivel tettével népszerűsíteni szeretné a szoptatást illetve az anyatejleadást, felkereste a Guinness munkatársait, hogy teljesítményét a Rekordok Könyvébe is bejegyezzék. Így felállította a legtöbb anyatejet adományozó anyuka világrekordját.

Alicia nagyon hálás azért, hogy több teje volt, mint amennyit kisfia elfogyasztott, és ezzel kisbabák százain segíthetett. Nem törődött a kellemetlenségekkel, fejt a munkahelyén, a kocsiban, a vakáció alatt. Azt tervezi, hogy ha második gyermeke születik, megkísérli megdönteni saját rekordját.

Juditty

Forrás