Tünde gyereknevelés szennyes

A családok szennyeskezelési szokásai sok helyen egyformák – derült ki a Bezzeganya Facebook oldalán. Az olvasók segítségével összeszedtünk 10+1 szennyesszabályt, amikre meg sem kell kérni a gyerekeket (és olykor a férjeket), hogy kövessék. Nálatok is ezek a szabályok vannak érvényben?

Szennyesszabályok:

  1. A levetett ruháidat hagyd szanaszét a szobádban! Lehetőleg a padlón, de a legjobb, ha minden bútoron hagysz egy adagot.
  2. A szennyestartó dísznek van! A koszos ruhákat dobd csak mellé a földre, de ha nagyon jófej akarsz lenni, tedd rá a tetejére. Ügyelj rá, hogy véletlenül se kerüljön bele!
  3. A bugyid és a nadrágod legyen egyben – de legalább a nadrágod szárában hagyd benne az alsóneműt! A pulóvert és a pólót is egyszerre vedd le, és hagyd egyben, kifordítva. Ugyanígy tegyél a harisnya+zokni kombóval és az atléta+pólóval. Minél több ruhadarabot veszel le egyszerre, és hagyod egyben, annál királyabb vagy!
  4. A zoknit és a harisnyát feltétlenül hagyd benne a nadrág szárában!
  5. A zoknikat gyúrd gombócba (legjobb, ha csak a pár egyik darabját gombócozod be), majd mehet az ágy alá, mögé, a párna alá, a könyvespolcra vagy a játékok közé. Mindenképp hagyd kifordítva!
  6. Kesztyűből csak a fél párat tedd be a szennyesbe!
  7. Soha ne ürítsd ki a zsebeidet! Bár ma már lehet mosásbiztos papírzsebkendőt kapni, a legjobb, ha a hagyományos papírzsepit a fekete nadrág zsebében hagyod, így amikor a sötét színek mennek a mosásba, garantáltan tele lesz szürkésfehér pöszmösszel az összes ruhadarab. Pluszpont, ha minden zsebben van még minimum egy kavics!
  8. Ha egy másodpercre hozzád ért, koszos! Mehet a szennyesbe.
  9. A fürdőkád mellett vetkőzz le, folyasd a levetett ruhákra a fürdővizet és hagyd úgy.
  10. Amit nem tudsz összehajtogatni, mehet a szennyesbe! Ha lusta vagy betenni a szekrénybe, akkor is.

10+1. A nagyitól gyereknapra kapott ötezrest hanyagul gyűrd a nadrágod zsebébe, utána a nadrágot kend össze valami ragacsos szósszal, és ámulj a 60 fokos program utáni eredményen.

Kimaradt valami? Írd meg!

Tünde

Tünde gyereknevelés szennyes10+1 anyatípus a Paramamiktól a Sopánkákig

Összeszedtünk néhány gyakori anyatípust tulajdonságaikkal, előfordulási helyükkel és viselkedési jellemzőikkel.

Te melyikben ismersz magadra?

Tovább>>>

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?

A Bezzeganya blog a Disqus kommentrendszert használja. Ha te is szeretnél hozzászólni, és még nincs regisztrációd, itt találsz segítséget hozzá>>> A Disqus használatáról, beállításairól pedig itt írtunk>>>