egészség víz Akác

Egy korábbi cikkünkben felhívtuk a figyelmet a megfelelő folyadékbevitel fontosságára. Most azt mutatjuk meg, hogy milyen pozitív hatásai vannak a szervezetedre, ha több vizet iszol. Nem is biztos, hogy érezhetően hiányzik a víz. Viszont ha elkezdesz odafigyelni, hogy megfelelő mennyiségű vizet igyál, fantasztikus változásokat fogsz tapasztalni. Lássuk csak!

 1. Kevésbé érzed éhesnek magad

Amikor éhesnek érzed magad, sokszor valójában csak szomjas vagy. Ha ilyenkor megiszol egy pohár vizet, az éhségérzet máris alábbhagy. Ha tehát úgy érzed, hogy már megint csak „ennél valamit”, először próbálj meg egy pohár vizet inni.

 1. Könnyebben fogysz

Ahogy javul a tested hidratáltsága, több kalóriát is égetsz el. Több tanulmány szerint is egy-egy nagyobb mennyiségű víz elfogyasztása után 24 perccel máris növekedett a test kalóriafelhasználása.

 1. Csökken a gyomorégés

A megfelelő folyadékfogyasztás hozzájárul a jobb emésztéshez, így kevésbé lesz jellemző például a gyomorégés, vagy az egyéb kellemetlen hasi panaszok.

 1. Nem lesz gond a toaletten

Ha több folyadékot fogyasztasz, az segíthet a székrekedés elkerülésében.

 1. A bőröd teltebb és hidratáltabb lesz

A folyamatos vízhiány megmutatkozhat a bőröd állapotán is. Ha odafigyelsz a folyadékfogyasztásra, javíthatsz a bőröd hidratáltságán, kinézetén és ellenálló képességén.

 1. Energikusabbnak érzed magad

A vízhiány miatt az agyad is megterhelt lehet, ami lassabb reakcióidhoz, csökkent koncentrációhoz vezethet. Ha több vizet iszol, javulhat az energiaszinted és a koncentrációd.

 1. Jobban bírod a terhelést

Ha folyamatosan fáradtnak érzed magad, az is lehet, hogy nem iszol elég vizet. A vízhiány terheli a szervezetet és energiaigényes folyamatokat indít el.

 1. Kevésbé lesz jellemző a fejfájás

Ha gyakran szenvedsz fejfájástól, az is lehet, hogy nem iszol elég vizet. A vízhiány miatt kevesebb oxigén jut az agyba, ami fejfájást okozhat.

 1. Jobb lesz a hangulatod

A vízhiány negatívan befolyásolhatja még a hangulatodat is. Ha több vizet iszol, javulhat a hangulatod.

 1. Jobban működik a veséd és a húgyhólyagod

A tartósan csökkent vízfogyasztás hozzájárulhat a veseproblémák és a húgyúti fertőzések kialakulásához. Ha elég vizet iszol, támogathatod ezeknek a szerveknek a működését.

Van még kérdés?

Akác