„Főállású harcos a rák ellen” - áll a 15 éves Alice blogjában.

 „15 éves vagyok, és halálos beteg. Elkészítettem a bakancslistámat, mert rengeteg dolog van, amit még szeretnék megtenni... egy részükre van lehetőség, de jó pár közülük csak álom marad. A blogom a családommal és a barátaimmal eltöltött csodálatos időt mutatja be, amikor megvalósíthatom az álmaimat. Csak egy életed van... éld meg!”

Alice Pyne Angliában él, és négy éve küzd a rákkal.  Sajnos azonban úgy tűnik, sem a kemoterápia, a csontvelő-átültetés nem segített rajta.  Alice-nek szinte egyáltalán nem maradt esélye a gyógyulásra.

Alice bakancslistája napok óta egyre szélesebben gyűrűző hullámokban hatolt el a Twitterről indulva egészen a nagy hírcsatornák adásáig.  

A bakancslista azokat a terveket tartalmazza, amiket halála előtt szeretne valóra váltani. Listáján nem csak nagy álmok szerepelnek.

Sok csokit enni, lakókocsiban aludni, kutyusával kutyaszépségversenyen indulni. Milyen egyszerű vágyak. Alice Lila iPad-re vágyik (amit anyukájától meg is kap) és szeretne Kenyába utazni. Vágya, hogy találkozhasson Take Thattel úgy tűnik – többek közt olyan hírességek, mint Kathy Perry támogatása nyomán – még ezen a hétvégén megvalósulhat.

És Alice listájára felkerült az az önzetlen vágy is, hogy minél több csontvelődonor legyen a világon. Alice szeretné tudatni mindenkivel, hogy mennyire fontos, hogy aki teheti, donorként segítsen másokon.

Több civil szervezet, és még maga az angol miniszterelnök is Alice mögé állt.  A lány pénzt nem fogad el, de mindenkit arra kér, támogassa a beteg gyerekekért küzdő szervezeteket. A felhívásra az emberek eddig több mint 16 ezer dollárt adományoztak rákkutatásra.

Szívszorító.

ALICE KÍVÁNSÁGLISTÁJA:

Cápákkal együtt úszni

Minél több embert rávenni arra, hogy csontvelődonor legyen

Elutazni Kenyába (most már nem fogom megtenni, de régebben vágytam erre)

Benevezni Mabelt, a kutyámat egy labrador-szépségversenyre

Közös fotót készíteni Millyvel, Clarissával, Sammie-vel és Megsszel

Beülni egy privát mozivetítésre a legjobb barátaimmal

Tervezni egy Emma Bridgewater-bögrét, és felajánlani jótékonysági célokra

Beköltözni egy lakókocsiba

Kapni egy lila iPadet, de ezt igazából nem is írhattam volna ide, és anyu úgyis próbál egyet kölcsönözni nekem

Delfinidomár lenni (most már ez sem fog összejönni)

Találkozni a Take That tagjaival

Elmenni a Cadbury Worldbe, és felfalni egy csomó csokit

Közös képen szerepelni Mabellel

Beköltözni az Alton Towers vidámpark csokiszobájába

Megcsináltatni a hajam, ha lehetséges

Egy jó hátmasszázst

Bálnákat látni

Center