A Generali Gyerek Sziget ezen a hétvégén az idén utoljára szórakoztatja majd ingyenes programjaival a látogatóit, talán az időjárás is kegyes lesz, és sütni fog a nap a lemezbemutatókon (kint lesz a Bezzegen is nemrég bemutatott Szalóki Ági a Körforgás című albumával és az első nagylemezes Mintapinty együttes is fellép majd).  Ezen kívül lehet majd táncot tanulni, néptáncot nézni, táncházban táncolni, fúrni-faragni, sportolni, vért adni (ezt nyilván a felnőtteknek írták a szervezők, hiszen 5 kg alatt és kiskorúnak még nem „aktuális a véradás), zenélni vagy állatot simogatni.

A gyerekek „elutazhatnak”  Bergengóciába, a vidám versek, dalok, mesék birodalmába. A környezettudatosságot több helyszínen is igyekeznek a szervezők „beoltani” a gyerkőcökbe: a United Way Placcon a gyerekeket közös alkotásra invitálják és kartondobozokból álmodnak együtt új installációkat, játékokat vagy akár új bútorokat a Placcra. Futurobi, a jövőből visszajött kis robot segítségével megtanulhatják a kicsik, ha most nem védjük meg a környezetünket, akkor a jövőben élhetetlen lesz a bolygónk. A FŐKERT sátorban megismerkedhetnek az érdeklődők a Budapesten egyedülálló biodiverz tanösvénnyel, megnézhetik a sünök élőhelyét, meghallgatják a méhek zümmögését és kipróbálhatják az interaktív környezettudatos játékokat.

Június 29.-én 15.00-kor a Gyerek Paradicsomba egy játékos „zöldségmesélésre”, beszélgetésre várják az érdeklődőket Bakó Eszter dietetikussal a Zöldségmesék című mesekönyv szerzőjével (reméljük,nem zöldségeket fognak ott mondani). Az Alakuló Réten a Mesés Lovasudvarban látható lesz majd ifjú lovasok bemutatója, zenés lovas mesejáték, lovagolhatnak, etethetnek paripát a lókedvelő gyerekek (a korábbi években is mindenféle színű, fajtájú és méretű.  Azok, akik alkotni szeretnének, ezen a hétvégén is találnak erre alkalmat, hiszen számtalan kézműves program, szobrászkodás, a FŐKERT sátorban virágágytervezés várja majd őket. .A kézügyesség fejlesztése mellett az elme pallérozására is lesz mód logikai játékokkal, érdekes kísérletekkel, kódfejtéssel. Érdemes még ezt a hétvégét a Hajógyári-szigeten tölteni, hiszen vasárnap este „zárul Miki móka tára”.

A részletes program a www.gyereksziget.hu-n található.

Kőbányán péntektől rendezik a hagyományos Szent László Napokat: zenés programokkal (Korál,Ghymes, Dolly Roll és mások), kőbányai lovaskocsikázásra, népi játékok kipróbálására (gólyaláb, egyensúlyozó, fonott kosaras körhinta) várják a helyieket és az odalátogatókat. Ha valaki kíváncsi a Dreher sörgyár pincerendszerére, naponta többször is indul vezetett séta (a hűvös miatt meleg pulóver, zárt cipő ajánlott), a széles-magas alagútrendszer raktárként és óvóhelyként is működött valaha, a kijárat pedig a romjaiban is impozáns Dreher villánál lesz. De jön a Marcipán cica társulat, lesz indián tábor és kirakodóvásár, vagy fel lehet ülni a Zenevonatra is. Részletes program: www.kobanya.hu.

Felkészül: Győrben a szintén hagyományos Győrkőc fesztivál, többszáz gyerekprogram várja az odalátogatókat a következő hétvégén, július 4-6 közt. Ott is jelen lesz Szalóki Ági,ha valaki e hétvégén nem látja őt a Gyerekszigeten, de lesz Csík zenekar, Kaláka, lesz rengeteg sporteszköz,ott lesz a Tintaló Társulat, lesz Vitéz László automata, de külön babáknak is részleg és program, mászófal és gyerekpihenő, tűzijáték és lovagi torna, négylábú terapeuták, mutatványosok és indiántábor (ennél összeszedettebb és részletesebb program: www.gyorkoc.hu) Örömmel vennénk élménybeszámolót a nagyszabású eseményről, vagy más olyan programról, ahová mi nem jutunk el.

Vakmacska

 

 

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?