Rendhagyó programajánlónk jelentkezik - 5 fürdő legalább 10 csúszdával a szélrózsa minden irányából.

Ha szeretitek a vízi csúszdákat, és még van néhány szabad napotok, hétvégétek a nyáron, akkor ajánljuk figyelmetekbe a következő lehetőségeket. Ha lúd, legyen kövér, gondoltuk, és olyan helyek közül válogattunk, ahol legalább 10 van belőlük.

A lista csúcsán nem állhat más, mint a mogyoródi Aquaréna. A maga 26 csúszdájával egyértelműen ez a hely a magyarországi csúcstartó. Azonban míg a fedett résszel is rendelkező fürdőket egész évben lehet használni az Aquaréna izgalmasabbnál izgalmasabb csúszdáit – az időjárás függvényében – csak pár hónapig lehet élvezni, általában június közepétől augusztus végéig. Itt átélheted a szabadesés élményét, csúszhatsz repülőszőnyegen, és kipróbálhatod a Fekete Lyukat, ahol zuhanás közben vizuális effektekkel is bombáznak. A kicsik a gyerekmedencében lévő gyerekcsúszdákon „száguldhatnak”.

http://www.gyerekprogramajanlo.hu/sport/aquarena/35837/

Hajdúszoboszlón az utóbbi években nagyszabású fejlesztések történtek, így a hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőegyüttes ma már az Európa legnagyobb fürdőkomplexuma címmel büszkélkedhet. Szolgáltatásai közé tartozik a gyógyfürdő, a pár éve átadott fedett Aqua-Palace Élményfürdő, egy pálmafás, homokos tengerpartos részt is magában foglaló strand és ennek része, az Aquapark, amely a 2014-es szezon óta nem kevesebb, mint 15 csúszdával büszkélkedhet. Tavaly bővítették ki a területet egy egy hektáros résszel, melyen a park extrém zónája található: itt 6 új, izgalmas kalandcsúszda várja a látogatókat: szabadesős alagút, vízhurok, szuperhullám, cunami, űrcsónak és vízcső.

http://www.hungarospa.hu/hu/Aquapark

Szegeden télen-nyáron várja a fürdőzés kedvelőit a Napfényfürdő Aquapolis. Egész évben lehet használni a fedett rész számos csúszdáját. Ezek között található a 30 méteres toronyból induló két szupercsúszda: a 272 méteres óriáscsúszda (Európa egész évben üzemelő csúszdái közül ez a leghosszabb) és egy 232 méteres, mely izgalmas kamikaze elemet is tartalmaz. A nyáron üzemelő strandon is található csúszdás élménymedence, így a szegedi vízi csúszda park összesen 13 tagot számlál. A fürdőben van bébimedence is, és egy beltéri játszóház nagy mászórendszerrel.

http://www.napfenyfurdoaquapolis.com/hu/csuszdak/

Ha a Balatonnál jártok, feltétlenül érdemes kipróbálni az Annagora Aquaparkot Balatonfüreden. A 71-es út mentén elhelyezkedő park 12 különlegességet kínál: a versenycsúszdán a családtagok összemérhetik gyorsaságukat, a hagyma kipróbálása előtt fogadhatnak, hogy ki milyen testhelyzetben esik végül a vízbe, van még őrült folyó, kamikaze, anakonda és forgószél is. A kicsiknek három gyerekcsúszdát is felállítottak, hogy ők se maradjanak ki a jóból. Itt található az ország második legnagyobb hullámmedencéje is, sőt egy kisebb is külön a kicsiknek.

http://annagora.com/hu/

Az Aquacity Zalaegerszeg sem szégyenkezhet a maga 10 vízi csúszdájával. Itt is a bátraké a terep: a hidrocső tökéletesen alkalmas újabb és újabb sebességrekordok felállítására, a zárt fekete lyukban fényeffektek teszik még izgalmasabbá a csúszást. Az aquapark leghosszabb csúszdája, mely kb. 120 méter hosszú. A vadvízi kenuzáshoz hasonló élménnyel távozhatnak azok, akik kipróbálják a csúszó-matraccal használható, változó szélességű és irányú kanyarokkal tarkított csúszdát. A kínálatot színesíti még a vízi mászóösvény, kézzel hajtható mini vízi bicikli, az ugrómedence szélén pedig mászófal is helyet kapott, ahonnan így is úgy is a vízbe esünk.

Szélforgó

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?