kórházteszt kórház szülészet

illusztráció

Ha az elmúlt két évben hoztad világra gyermeked, küldd el nekünk te is véleményed a kórházról, ahol szültél. A szempontsort és a segítséget itt találod hozzá.

A kórház neve: Csolnoky Ferenc Kórház, Veszprém

A szülés időpontja (év, hónap): 2017. június

A kórház állapota: tökéletes. A szülészetet (a szülőszobákat és a kórtermeket) két-három évvel ezelőtt újították fel, a kórterem olyan, mintha egy 3 csillagos szálló egyik szobájában lenne az ember.

Mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: nagyon jó, új szaniterek, minden szobához (vagy két szobához) van egy tiszta fürdőszoba

Szülészet/szülőszoba korszerűsége: teljesen új, káddal, labdával felszerelve. Az ellátó helyiség egyben van a szülőszobával, így az anyuka végignézheti, ahogy a babáját ellátják a szülést követően.

Orvosok, szülésznők, csecsemős nővérek segítőkészsége: több orvossal is kapcsolatban voltam, mindegyik kedves, segítőkész volt, megválaszoltak minden felmerülő kérdést. A szülésznőt is csak ajánlani tudom. A csecsemősökről vegyes véleményt mondanék, volt, aki kedves, segítőkész volt, volt, amelyik ordított (szerencsére nem velem) egy először szülő anyukával, akinek többedik alkalomra sem sikerült mellre raknia a babáját. Egy másik csecsemős próbált engem is hergelni, szerinte egy 2-3 napos babának már 90-et kellene szopnia, (az én kislányom jó, ha 10-et evett), de mivel nekem a második gyermekem, rászóltam, hogy ne nézzen már hülyének és adjon tápszert, mert hozzá kell táplálni a babámat. Fintorgások közepette adott tápszert.

Szülésvezetés: minden rendben ment, nem siettettek. A szülésznő végig masszírozta a derekamat, az orvos gyakran rám nézett, és mondta folyamatosan, hogy mi történik. Használhattam a labdát is, bár nekem nem jött be.

Császármetszés: nekem nem volt császármetszésem.

Látogatási rend: bármikor lehet jönni, de csak az alapítványi (VIP) szobába jöhet be az apuka. Egyébként a folyosói ajtónál kell várakoznia.

Mit kell vinni a baba ellátásához? Ha jól emlékszem, napi három pelenkát adtak, meg popsikrémet, illetve ruhát. Pelenkát mindenképpen vinni kell, mert a három kórházi nagyon kevés. 

Hány ágyra jut egy zuhanyzó? Két darab kétágyas szobára van egy zuhanyzó, illetve az alapítványi szoba egyágyas, ahhoz jár saját zuhanyzó vécével.

Van-e VIP szoba? Igen.

Koszt mennyisége, minősége: az ebéd még ehető, de nagyon kevés. A reggeli és a vacsora nálam rendszeresen a kukában landolt.

Kommunikáció (adott-e információkat, tájékoztatott-e az orvos/szülésznő a szülés előtt/közben/után): igen, folyamatosan tájékoztattak.

Kaptál-e tanácsokat hazamenetel előtt: igen, a kórházi védőnőtől, illetve a szülést vezető orvostól is, aki a hazamenetel előtt személyesen megkeresett.

Bármilyen egyéb tapasztalat, amit fontosnak tartasz: bár minden szülészet ilyen lenne! 

kórházteszt kórház szülészet

Pontszámok:

 • szülészet állapota: 10
 • kórtermek állapota: 10
 • szülőszoba korszerűsége: 10
 • felszereltség (orvosi, higiéniai eszközök): 10
 • mellékhelyiségek/zuhanyzók állapota: 9
 • orvosok segítőkészsége: 9
 • szülésznők segítőkészsége: 10
 • csecsemős nővérek segítőkészsége: 3
 • kommunikáció, tájékoztatás: 9
 • tisztaság: 8
 • ellátás minősége: 4
 • személyes élmények: 8

kórházteszt kórház szülészetBezzeganya az Instagramon!
Ha szereted a humort, a vicces képeket, Insta-oldalunkon terhességgel, gyerekneveléssel, anyasággal, családdal kapcsolatos, szórakoztató tartalmakat találsz. 
Ha van Insta-fiókod, követheted is a Bezzeganyát>>>

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?