Gitta terhesnapló terhesség kismama

34. hét

Hajnali 02:28 perc:

Már megint csupa víz vagyok! Teljesen átázott a topom. Hihetetlen, mennyi vizet izzadok ki. Kicsit elzsibbadt a lábam, át kéne fordulni a másik oldalra. Na, akkor fordulás, vigyük magunkkal a szopi párnát is. Igaza van a férjemnek, ez a párna tényleg olyan, mintha valami demarkációs vonal lenne közöttünk. De milyen kényelmes! Nem is fájdul meg alvás közben sem a csípőm, sem a derekam.

Hajnali 02:32 perc:

Lehet, hogy ki kéne mennem pisilni? Nincs kedvem felkelni! De ha nem megyek ki, úgyis felébredek még, hogy ki kell menni. Akkor meg túleshetnék most is rajta. De akkor sincs kedvem felkelni. Néha olyan vagyok már, mint egy hátára esett bogár, tök szerencsétlenül néz ki biztos, ahogy kiszállok az ágyból.

Hajnali 02:33 perc:

Na, felkeltem! Ú, tényleg ki kell menni vécére, nagyon nyom ott lent ez a gyerek! Jól éreztem én az utóbbi napokban, hogy valamitől jobban nyom, megfordult, most már a feje van lent, jól látszott az ultrahangon. Hajni milyen megilletődött volt! De úgy tűnik, nem viselte meg a dolog, igaz, ő könyörögte ki, hogy eljöhessen végre a doktor bácsihoz meglesni a pici babát. Mondjuk nem hiszem, hogy túl sokat értett volna abból, amit látott, de azért magyaráztunk neki az apjával folyamatosan. Na, most is folyik rólam a víz, belefolyik a szemembe! Meddig is tart ez a kánikula?

Hajnali 02:40 perc:

Oké, ittam, pisiltem. Zuhanyozzak le? Lehet, nem ártana, de kicsit álmos vagyok hozzá. Meg lehet, hogy felverném vele Hajnit. De talán utána legalább két percig nem lenne ilyen melegem.

Hajnali 02:52 perc:

Oké, zuhanyzás is megvolt, térjünk vissza az ágyba! Mondjuk ettől a zuhanytól kicsit felébredtem, most épp álmos sem vagyok. Akkor netezek picit a telefonon, attól majd elálmosodom úgyis.

Hajnali 03:10 perc:

Most már álmos vagyok, lefekszem.

Hajnali 03:13 perc:

- Anya! - Na, ez hiányzott. - Igen, Hajni?

- Gyere át! - Hát ezt most nem fogom megúszni. Na, akkor keljünk fel újra. Hol van az, amikor az első nyikkanásra kiugrottam az ágyból! Majd a picinél újra kipattanok. Csak ne akarjon Hajni enni, mert éhes! Jó, szerencsére fekszik az ágyban.

- Mi van, kicsi szívem? - duruzsolom.

- Anya, felébredtem, és most nem tudok visszaaludni.

- Gyere, igyál egy kis vizet, itt van a poharad. Maradjak itt veled, míg visszaalszol?

- Igen! - Oké, legalább nem jön át hozzánk. Kezd hármunknak szűk lenni az ágy, ha ott akar aludni. Meg legalább nem akar enni vagy mesét nézni. Hm, ez a fotel olyan kényelmes, nem is gondoltuk volna, hogy ennyire beválik, amikor megvettük hat éve. De vajon hova rakom, ha berakjuk ide a kistesó ágyát? Meg hova rakjuk a kiságyat? Azt rakjuk ide, vagy Hajni ágyát forgassuk, és a kiságyat rakjuk a pelenkázóval ugyanoda, ahol Hajninál volt? Majd holnap kiméretem a férjemmel, meg őt is megkérdezem erről.

Hajnali 04:02 perc:

Aú, elzsibbadt a nyakam! Én is elaludtam. Jó, Hajni alszik, akkor visszamászom a saját ágyamba.

Hajnali 04:04 perc:

Mikor is mozdult meg utoljára ez a pici? Este éreztem, mintha akkor csuklott volna. Az ma este volt biztos? Biztos mozgott? Amilyen sűrűn mozgott, most az utóbbi napokban kezd kevesebbet és kevésbé látványosan mozogni. Ugye nincsen semmi gond? Mikor kéne aggódni? Megfordulok, hátha azon az oldalon mocorogni fog. Csak, hogy megnyugtassam magam.

Hajnali 04:07 perc:

Igen, itt most határozottan megrúgott. Oké, akkor minden rendben, lehet végre aludni. Csak ne lenne ilyen meleg! Áll a levegő, hiába van tárva-nyitva minden. Na, jó, ezzel nem lehet mit csinálni, inkább megpróbálok aludni. Holnap úgyis hosszú nap lesz, kellene az energia.

Hogy is volt az a Palya Bea-vers, amit a barátnőm küldött át a napokban? Ma nem vagyok jó terhes. Na, most én se érzem magam jó terhesnek, igazán átvállalhatná tőlem valaki egy-két napra. Mondjuk a férjem. 50 százalékban övé a gyerek, nem? Akkor miért csak én szívok a terhességgel? Jó, ő is szív velem, hiszen el kell viselnie terhes-hormonokkal együtt. Meg ő nem érezheti, hogy milyen, amikor bennem mozog. Oké, végül is jobb, hogy én vagyok terhes, ha férfi lennék, irigy lennék érte!

Hajnali 05:50 perc:

Már megint csurom víz vagyok!

Gitta

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?