Eljött az utolsó hétvége, amikor a Vadnyugat a Nagyrétre költözik! Lovak és lovasok, táncszínház, Kaláka és megszámlálhatatlan program.

A Gyerek Sziget utolsó hétvégéje többek között a Vadnyugatot és a western romantikát hozza el a Hajógyári-sziget nagyrétjére: valódi cowboyokkal találkozhatsz, betekintést nyerhetsz életükbe, megismerheted munkájukat, szórakozásukat, sőt lovagolhatsz lovaikon! Mindezen túl és mellett életre kelnek a Vadnyugat legendás alakjai.

A lovasbemutatón, a lovagoltatáson, a lasszódobás-tanításon, tánctanításon túl az Amerikai Nagykövetség kuckójába is betérhetsz, ahol sok más mellett kipróbálhatod a zászlófüzér- (angolul bunting) készítést és izgalmas történeteket tudhatsz meg az amerikai zászlóról. Tedd próbára a kézügyességed, szabd ki a textilzászlókat és varrj fel rájuk gombokat, flittereket az amerikai zászló színeiben! A legszebb zászlófüzéreket a Nagykövetség Függetlenség-napi ünnepségén is kiakasztják.

Ha már valami Amerika, egy neves táncszínház érkezik az Egyesült Államokból a nagyszínpadra: a Presidio Táncszínház egy elismert, többgenerációs professzionális alkotó társaság. A társulat tekintélyes nemzetközi események rendszeres fellépője, beleértve az Egyesült Nemzetek Szervezetének, a Smithsonian Intézetnek és a Nemzetközi Vörös Keresztnek nyújtott bemutatókat is. A táncszínházba felvételt nyert diákok olyan technikát sajátíthatnak el, amely ötvözi a klasszikus balett technikát, a danse de charactere-t és a nemzetközi néptáncok elemeit a kulturális elfogadással. Ez azt is jelenti, hogy így a diákok lehetőséget kapnak arra, hogy nemzetközi művészekkel és koreográfusokkal dolgozhassanak együtt, hogy inspirációt kapjanak arra, hogy fejlesszék művészetüket és önkifejező képességüket a stúdiótól a színpadig.

A kultúrák közötti tánc a Presidio Táncszínház védjegye. A darab nemzeti táncokból áll, amelyek olyan sokszínű kulturális és folklór tradíciókat tükröznek, amelyeket generációk őriztek meg és adtak tovább. Minden tánc pár perces, amelyet ismeretterjesztő elmesélés tesz teljessé. A tempó gyors és élettel teli! Egy elvarázsoló multikulturális mozaikként, a KULTÚRÁK KÖZÖTTI TÁNC™ nem csak egy művészi, hanem egy érzelmi hidat is alkot a különböző világok között, amelyen a diákok könnyedén áttáncolhatnak, hogy megértsék, fejlesszék és ezáltal gazdagítsák életüket. A Presidio Táncszínház most 3. nemzetközi turnéja során Magyarországra érkezik és két bemutatót is tart a Gyerek Szigeten.

Régi korok „sportjai” címszóval vág neki a hétvégének a Cimbora, amellyel lassan négy évtizede kalandozunk az irodalom, a zene és a képzőművészet varázslatos világában. Most a Cimbora játszóházban régi korok „sportjait” idézzük fel az őskori mamutvadászattól a középkori íjászaton át a mai vitorlásversenyekig.

Becze Gábor – Gryllus Dániel – Radványi Balázs = Kaláka! A Kaláka gyereklemezeinek (A pelikán; Nálatok laknak-e állatok?; Ukulele; Az én szívemben boldogok a tárgyak; Bőrönd Ödön; Madáretető) legkedveltebb darabjaiból áll a vasárnap délután 16.30-kor kezdődő műsor. Felhangzanak többek között Kányádi Sándor, Weöres Sándor, Tamkó Sirató Károly, Móra Ferenc, Hajnal Anna verseire írott dalok, de megismerheted a Kaláka különleges, érdekes hangszereit is.

A Kutyaház e hétvégén is nyitva áll, ezúttal a Retriever Rescue Fajtamentő Egyesületet látja vendégül. A kicsi, ám lelkes csapat azt a célt tűzte ki magának, hogy a gazdátlan retrievereknek gazdát keres, az elveszetteket megtalálja, és a megtaláltakat hazajutatja a gazdihoz. Tanácsadás kutyák tartásával, ápolásával, táplálásával kapcsolatban. Néhány kutyával személyesen is megismerkedhetsz.

A Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület sátra a központi idegrendszeri sérült gyermekeket és családjaikat támogatja. Szülői klubot működtetnek és országos segítő hálózatot építenek a rászoruló családoknak.E hétvégén is lesz Tündérkoszorú készítő Köteles Leonóra konduktorral. Részletes program itt.

Az Europalánta rengeteg programot kínál az utolsó hétvégére is, ebből most emeljünk ki egyet: a Budapesti Hidroterápiás Rehabilitációs Gimnasztika Alapítvány olyan fejlesztő alapítvány, mely organikusan éretlen (megkésett mozgásfejlődésű, gyenge mozgáskoordinációval rendelkező, nehezen együttműködő, viselkedésproblémás, megkésett beszédfejlődésű, részképesség-gyenge, iskola éretlen, tanulási problémás, hiperaktív és autizmus spektrumzavarral küzdő) 6 hónapostól 12 éves korú gyermekek komplex felmérését és terápiáját végzi szárazföldi /TSMT/ és vízi környezetben /HRG/.
Részletes program itt.