Lesem a mobilom. Izgatottan várjuk a lányokkal az év végi dolgozatok eredményeit, melyek gyakran hamarabb kerülnek be az e-naplóba, minthogy megtudná a gyerek a suliban.

Pittyen a telefonom, hopp, egy 5-ös témazáró matekból, juhéjj! Egyéb meglepetések is érnek, nem mind kellemes... Bakker, mi ez az utólag beírt egyes? Úgy hullanak a jegyek, mint a záporeső. Hiába követtem nyomon a tanév során, hogy állnak a gyerekeim a különböző tantárgyakból, most borult az egész az egyszerre beírt jegyek miatt. Már meg sem nézem a várható eredményeket, inkább csak jövő héten.

Nem vagyok egyedül a problémával, a Bezzeganya Facebook csoportjában is többen számoltak be hasonló tapasztalatokról.

„Gyerekemnél november-decemberben varrt be négy 1-est a csodálatos matektanára, addig nem volt semmi. Mondhatom, a szívünkbe foglaltuk a tanerőt...”

„Nálunk is így volt. A tanároknak hirtelen tanév végén jutott eszébe, hogy beírja a jegyeket. Középsuli.” – írta egy másik anyuka.

Némelyik iskolában nem csak a jegybeírással kapcsolatban vannak elmaradások, hanem év közben nem sikerült elég jegyet adnia a tanerőnek.

„A középiskolásomnak van olyan tantárgya, amiből ebben a félévben egy darab jegye van. Kérdem én, mit csinál az a tanár, hogy dolgozik? Majd most két hét alatt fogja őket feszt számon kérni."

Nem elég a beírások elmaradása miatti jegyzápor, a napokban többször is lehalt a Kréta nevű e-naplós applikáció, nem frissítette a jegyeket. Ma délután végre megjavult, és egyszerre érkezett nyolc darab jegy. Ettől az egésztől kezdem magam úgy érezni, mintha a lottószámokat várnám, vagy még inkább mintha az egész éves munka számszerű eredménye helyett a zsákbamacska csomagolását tépném fel lelkesen, hogy megtudhassam, mit találok a meglepizacskóban.

Nálatok is ilyen bolondokháza van a jegyek év végi lezárása körül?

Tünde

Iskolai értékeléssel kapcsolatos posztjainkból: 

Nincs osztályozás a japán iskolákban

Bukásra áll matekból a másodikos gyerek: kinek a hibája?

A bezzeggyerek csak piros pontot kap a suliban

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?