Tildy terhesnapló terhesség kismama utazás terhesen kórházi csomag

30. hét

Egyre nehézkesebb bejárni a munkahelyre, főleg ha tömve van a DLR vagy a metró, és nem jut hely. Van, mikor nem jut, a kis kitűző ellenére sem. Állni sokáig most már nagyon kényelmetlen. A betegségből szerencsére pikk-pakk kigyógyultam, már egy hete ismét dolgozom, de az erőnlétem már nem a régi. Legalábbis ami a fizikai oldalát illeti.

Fáradt vagyok
 

Bármennyire is próbálom nem összehasonlítgatni a két terhességet, nehezen megy. A fiamnál kisebb volt a hasam, és erőnlétileg is jobban bírtam. Amint már benn vagyok a munkahelyen, nem gond, ülök, tehát az nem megerőltető. Ellenben a hétvégi játszóterezésekkel, ahol a leesett kisautó után hajlonghatok, vagy cipelhetem a kismotort, meg mindent, mint egy málhás szamár. No, meg a futás sem megy már úgy, mint nagy has nélkül.

Erre mondja férjem, aki mostanában esténként néha ismét wowozik (régen sokat játszott), hogy nő a Mana, csökken a mana (azaz a varázserő ). Haha! Üljek le, igyak vizet, és pihenjek. Életemben nem gondoltam, hogy egy terhességre is rá tudja húzni a wow-s analógiát.  Nem lehet rá egyébként panaszom, egész hétvégén ő főzött. Készített reggelit, ebédet és vacsorát mindkettőnknek, plusz elalváshoz is ő sétáltatta a gyerkőcöt. Közben ő egyre fogy, hihetetlen, mennyire megnőtt azóta a teherbírása.

Itthon jobb
 

Boltba már ritkán megyek, amit tudok, itthonra rendelek. Nem hiányzik sem a tömeg, sem az ácsorgás a pénztárnál. Rákérdezek majd az orvosnál megint, mit lehet és mit nem, másokat teljes placenta previa esetén sok esetben ágynyugalomra ítél az orvos, legalábbis Magyarországon. Na, nem mintha annak örülnék, de azért szeretném tudni, mégis milyen jelekre figyeljek. Vérzés szerencsére nincs, néha keményedik a hasam, a hajlongás pedig nagyon kényelmetlen.

A cukormérő szenzorból most kifogytam kicsit, a háziorvos pedig mutatta, hogy kiadták nekik, hogy nem lehet receptre kiírni szenzort, magyarán így jártam, vehetem kvázi teljes áron, még mindig.  Egyelőre tesztcsíkokkal nézem a vércukrot, de annyira hozzászoktam már a szenzorhoz, hogy volt olyan nap, hogy tízszer is szúrtam az ujjam, mert tudni akartam, mennyi az annyi. A vérnyomásom 110/85 általában, 120 felett még nem volt, szóval azt hiszem, ebben jó vagyok. Márciusra adott egy fitt form papírt, amin jelezte, hogy amennyiben lehet, ő azt javasolja inkább itthonról dolgozzak. Annak fényében, hogy végül is március 15-től bármikor lehetséges a szülés, nem meglepő. Ez a dátum kicsit meg is rémít, kb. ennyi idő telt el karácsony óta, az meg most volt szinte!

Megint érzékeny vagyok a szagokra
 

Érdekes az is, most kezdek megint érzékeny lenni a szagokra. Azt hittem, ez már elmúlt, de úgy tűnik, mégsem. Kórházi csomaggal még sehogy nem állok. A gyereknek nem igazán hiányoznak dolgok, egyes méretű pelus van itthon, meg van mosható is, hátha nála jobban beválik. Ruhák vannak, kád, hőmérő, mérleg szintén van, popsikenőcs is, cumisüvegek, de még svéd itatópohár is. Textilpelusokból sincs hiány, talán csak egy fürdőlepedő, amit vennem kell. Kendőt majd kipróbáljuk, ő hogyan viseli. A biztonság kedvéért beruháztam egy rugalmas kendős hordozóra is, csatos hordozóból viszont kettő is van, de az ugye később lesz jó. Hétvégére tervezem a ruhái kimosását, fehérítését. Megérkezett a babadoboz is, ami hasonlóan a finn rendszerhez egy doboz, benne matraccal, jó szolgálatot fog tenni a nappaliban, amikor letenném pihenni a lányunkat majd.

Össze kellene rakni a kórházi csomagot
 

Pakolás terén inkább az én oldalam hiányzik, eldobható betétes bugyik, hálóing, köntös, papucs, meg összepakolni indulásra, sokáig már nem halaszthatom. Szerencsére poharat, evőeszközt adnak, ahogyan szappant, tusfürdőt, vécépapírt vagy törölközőt sem kell vinnem.  Valahogy ennek kéne normálisnak lennie.

Minap már azon járt az agyam, hogy veszek haskötőt, mert húz lenn, kézzel meg nem annyira kényelmes ilyenkor tartani a hasam, amikor szembejött velem a kineziológiai szalag. Van itthon, így tettem egy próbát. Hát ez egy álom, hihetetlenül kényelmes lett, kár, hogy nem hamarabb jutott eszembe. Most még próbálgatom, melyik ragasztás a legkényelmesebb, de már az első nap is pozitív változást hozott. Oké, viccesen néz ki, de pont nem érdekel.

Tildy

Tildy terhesnapló terhesség kismama utazás terhesen kórházi csomagBezzeganya az Instagramon!

Ha szereted a humort, a vicces képeket, Insta-oldalunkon terhességgel, gyerekneveléssel, anyasággal, családdal kapcsolatos, szórakoztató tartalmakat találsz. 

Ha van Insta-fiókod, követheted is a Bezzeganyát>>>

Családtervezés, terhesség, szülés, gyereknevelés, egészség-betegség, szórakozás – ezekben a kategóriákban témánként tudsz böngészni a tartalmaink között. Kövesd a Bezzeganyát a Google+ -on is!

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?