Beindult a nyár – és a gyerekprogramok is. A mostani hétvége egyébként is különleges, vasárnap ünnepeljük a gyermekeket, tengernyi gyerekprogram és fesztivál közül választhatunk, ha együtt töltenénk gyermekeinkkel a hétvégét valamilyen rendezvényen.

Gourmet fesztivál

Két év kényszerű kihagyás után idén ismét lesz Gourmet Fesztivál a Millenárison május 27-29 között, ráadásul 29-e május utolsó vasárnapja lesz, azaz gyereknap, ezért a szervezők külön gyerekeknek való programokkal is készülnek.

A legkisebbek (0-3 éves korig) a babajátszóházban tölthetik az időt, ahol minden a konyha és az ételek körül forog. A 2-11 éves korú gyermekeket a Kerek perec gasztronómiai játszótéren várják, ahol beleshetnek egy séf, egy cukrász és egy pincér életébe, megtanulhatják játékosan, hogyan lehet egy asztalt szépen megteríteni, és a séfnek is segíthetnek szendvicseket készíteni.

A 4-11 évesek koruknak megfelelő kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, míg a nagyobbaknak (7-14 év) különböző workshopokat tartanak, ahol például sós kiflit süthetnek vagy megtanulhatnak pitét díszíteni.

Lupa

Hála a májusi nyárnak, már a Lupa is kinyitott, ahol a gyermekeket rengeteg játék és móka várja: trambulin, ugrálóvár, vízi dodzsem, kézműves foglalkozások, animátorok, de ha a szülő egy kicsit megszökne csobbanni egyet, arra is van lehetőség, hiszen gyermekmegőrző is működik.

Érdemes figyelni a hely weboldalát, ahol aktuális, részletes információk találhatóak a vízhőmérséklettel és az időjárással kapcsolatban – utóbbi azért is különösen fontos, mert a belépőjegyek ehhez igazodnak. Azaz ha rossz az idő, piros nap van, ekkor a Lupa zárva tart. Ha nem annyira jó az idő, hogy fürdeni lehessen, de lángosozni, hekkezni vagy akár koktélozni lehet, ilyenkor ingyen mehetünk be a területre, míg a zöld napok a strandidőt jelzik. Délután 4-től féláron, este 7-től pedig ingyen lehet bemenni a Lupára – például egy vízparti vacsora elköltésére.

Gyermeknap

És ha már gyermeknap: szinte nincs olyan hely, ahol ne szerveznének gyerekprogramokat a hétvégén: Budapesten kívül például Sopronban, Gyulán, Balatonfüreden, Sümegen, Visegrádon, Debrecenben, Pécsen, Ózdon, Lillafüreden, Hajdúszoboszlón, Komáromban, Budakeszin, Lajosmizsén, Siófokon, Tiszafüreden, a Hortobágyon, Szegeden, Szekszárdon, Szentendrén… és még sorolhatnánk. Itt tudtok csemegézni.

Ti hova mentek a gyereknapi hétvégén?

Tünde