Játszóterezés, szobatisztaságra nevelés, ovis beszoktatás – magányos küzdelmek, és sehol egy anyuka barátnő, aki meghallgatná a panaszaidat... akarommondani a sztorijaidat. Íme, az a tíz barátnő típus, akikből összeáll a kisgyerekes anya tökéletes támogatói köre.

1. A barátnő, akinek a gyereke egy évvel idősebb a te gyerekednél

Ez a félistennő már tud mindent, amit tudni érdemes. Tetvek? Nyári tábor kiválasztása? Ideális uzsonna? Rá bizton számíthatsz, és még a kinőtt ruhákat is továbbadja neked! Minimum egy gyilkossági kísérletet kéne elkövetnie ellened, hogy felrúgd ezt a barátságot. Bár, ha felhívhat a sittről, hogy elmondja, melyik játszóházban a legjobb a szülinapi buli, akkor akár azt is elhiszed neki, hogy hamisan vádolják.

2. A barátnő, akinek a gyereke egy évvel fiatalabb a te gyerekednél

Hű, milyen bölcs vagy, és tapasztalt! Legalább is ezt érzed, miután beszéltetek. Hihetetlen, hogy még azt sem tudja, melyik játszóházban a legjobb a szülinapi buli. Micsoda szerencse, hogy itt vagy neki te, hogy ellásd tanácsokkal, ő meg elárasszon a hálájával, és ezzel felturbózza az önbizalmadat. (Megjegyzés: közvetlenül azután beszélj vele, hogy beszéltél 1-eskével.)

3. A gyerektelen barátnő

Nincs kedved egy méter alattiakról beszélgetni? Akkor ideje, hogy felhívd a gyerektelen barátnődet! Aki ugyan udvariasan érdeklődik majd, hogy hogy vannak a gyerekek, de hamar áttérhettek érdekesebb témákra, elég csak megkérdezned tőle, mit gondol valamelyik újsághírről. (Megjegyzés: hogy fel tudj készülni erre a beszélgetésre, ültesd a gyereket a tévé elé egy félórára, hogy legyen időd átfutni az újságot.)

4. A barátnő, akinek a gyerekeit bírják a gyerekeid

Vele aztán könnyű dolgod lesz, mert a srácaitok remekül kijönnek egymással. Mit számít, ha ő kupon-mániás, te meg nagy ívben elkerülöd az akciós polcokat? Kit érdekel, ha te egy Prius-ban gurulsz haza, miután megvetted a vegán vacsi hozzávalóit, ő meg a terepjárójával begördül a meki elé? Ha a gyerekeitek szeretnek együtt játszani, és úgy belemerülnek a mókába, hogy nem nyaggatnak 10 percenként nasiért, sebtapaszért vagy az iPadért, akkor ez a nő az új öribarid.

5. A barátnő, akit a gyerekeid jobban bírnak, mint téged

Akár van gyereke, akár nincs, ő egy valóságos Mary Poppins, aki varázsütésre mosolyt csal a gyerekek arcára. Add át neki a terepet! És míg ő elmélyülten szerepjátékozik, meg fejből nyomja a Jégvarázs összes dalát, addig te nyugodtan facebookozhatsz a telódon... akarommondani, gyönyörködhetsz a kis csapatban.

6. A barátnő, akinek rémesebb az anyósa a tiédnél

Ha a férjed azt tudakolja, mégis mi a közös benned meg ebben a barátnődben, csak hümmögsz, hogy „sok minden”. És az a sok minden nem más, minthogy egyedül az ő őrült anyósos sztorijai ütik a tieidet. Képes volt beállítani egy kiskutyával, pedig a barátnőd allergiás a kutyaszőrre! Nooormális, Margit? És miután csitult a röhögőgörcsöd, máris jobb színben látod a saját életedet. Nem is beszélve az anyósodról.

7. A barátnő, aki ismert, mielőtt anyuka lettél

Emlékszel arra a dögös pasira, akivel az egyetemen kavartál, és akiből szupermodell lett, és még akkor is hívogatott, amikor téged már rég nem érdekelt? Nos, ez a barátnőd emlékszik rá. És pontosan tudja, mikor kell felidézni ezt a sztorit. Azt is tudja, mit szoktál inni, és kikéri a piádat, mire befutsz – azon ritka alkalmakkor, amikor le tudsz lépni otthonról altatás után.

8. A barátnő, aki őszintén kedves veled

Mondd, te fogytál? Szerinte igen. És szerinte a gyerekeid igazán jólneveltek. És milyen csini ez a rucid! Szeretnéd, hogy vigyázzon a gyerkőre, amíg kimész a fürdőbe? Elsőre valószínűleg kicsit ijesztő volt a csaj, mert olyan nagyon rendben van és még magabiztos is. De aztán kiderült, hogy kedves is. És ez azért ritkaságszámba megy.

9. A barátnő, aki nem olyan kedves veled

Mindig van egy jó sztorija a játszótéri anyukáról, aki folyton álszenteskedik meg beszólogat másoknak. Pedig ő sem rejti véka alá a véleményét, és nyíltan panaszkodik a gyerekeire. Mellette azt érzed, te magad vagy Teréz anya, ráadásul remekül szórakozol a társaságában. (Megjegyzés: Vele az után érdemes találkozni, hogy együtt voltál egy kicsit 8-askával. Így majd nem fogod azt érezni, hogy titokban te vagy a legnegatívabb és legönzőbb ember a világon.)

10. A barátnő, aki megért

Akár járt már veled egy cipőben, akár nem, mellette azt érzed, végre megértenek. Érti a vicceidet, és mindig ott van, ha szükséged van rá (még ha csak chaten, akkor is, elvégre ő is épp olyan elfoglalt, mint te). Ha régebb óta ismered, akár a legjobb barátnődnek is nevezheted. Ha friss a kapcsolat, akkor pedig egy „közeli barát” státuszt kap. De a lényeg, hogy mindig számíthatsz rá.

Ha nincs olyan mázlid, hogy kijusson neked valamennyi típusból egy-egy barátnő, akkor küldd el ezt a cikket valakinek, akit szívesen behálóznál, mint potenciális anyuka barátnőt. (Csak ne használd a behálózni szót, mert a végén még te leszel a 11-es típus: a furcsa barátnő.) És ne feledd: az ismeretlen anyuka csak egy anyuka barátnő, akivel még nem játszótereztetek együtt.

Meséljetek, nektek milyen barátnőitek vannak, ti hogyan és kikkel barátkoztok?

andiebaby

Forrás

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?