Beszéltünk már könyvekről, filmekről, így nem maradt számomra más, mint sorra venni a sorozatokat, amik itt-ott megjelentek, majd eltűntek életem filmjében.

Desperate-Housewivesphoto © 2009 mobu26 | more info (via: Wylio)

 

Gyerekkoromban este fürdés után a szoba ajtajából „titokban” lestem a Rabszolgasorsú Isaura és a gaz Leonszió kalandjait, majd később a Feketeerdő Klinika, a Dallas meg a Szomszédok voltak gyerekkorom nagybetűs Sorozatai.

Tizenévesen – ciki, nem ciki – a Knight Rider és a Baywatch epizódjai szögeztek a képernyő elé, majd sokáig egyáltalán nem néztem olyan sorozatot, ami 5 résznél hosszabb lett volna, így kimaradtam a mexikói sorozatdömpingből, és a Vészhelyzet első két évadja volt a sorozatadagom nagyja. A magyar kultúrtörténeti remek, a Barátok közt talán öt éve ment, mikor egy pár hónapra – amíg rá nem eszméltem, hogy ennek aztán tényleg sosem lesz vége – téli esti időtöltésemül szolgált.

Ami újra visszacsábított a sorozatok világába az David Suchet Poirot sorozata volt. A belga nyomozót követte Barnaby felügyelő a Midsomer Murders (Kisvárosi gyilkosságok) epizódjaival.

A 24, Jack Bauer világmegmentő kalandjaival nagy kedvencem lett. Az utolsó évadokat maratoni – azért nem 24 órás – 24 nézéssel végeztem ki (csak hogy stílszerű legyek).

Angol sorozatok közül a Yes, Minister a nagy kedvencem, illetve a Hustle (Vagányok), mely furmányos átverésekről szól.

A Született feleségek első két évadját nem is néztem, amikor a tévé adta, de később abba is belekóstoltam, és bevallom, nagyon rákaptam Lilaakác köz szennyesének a hangulatára, és már a 7. évadot követem. Szintén a 4. évadot adták a Grace klinikából a tévécsatornák, mikor belehabarodtam a sorozatba. Azóta visszamenőleg mindent megnéztem, és minden héten a netet lesem, van-e már friss epizód a tengerentúlról.

Nemrég kaptam rá a történelmi sorozatokra, így a Tudorok, a Borgiák epizódjai is azt hiszem, hogy szép lassan sorra kerülnek.

Ti sorozatfüggők vagytok, vagy csak afféle kocanézők, mint én? Van kedvencetek?

Center