Még talán időben vagyunk, bár a legfrissebbek vagy legnagyobb cégnél dolgozók nyilván beadták már a nyári szabadságtervet. De még nincs késő tábort, nyaralást, programot választani: HA ti is segítetek benne.

Tavaly is hírt adtunk számos táborról, nyaralós helyszínről itthon és külföldről, esetleg direkt gyerekes közönségnek (is) szánt fesztiválokról és egyéb kultúrprogramokról. Több nyári beszámoló is megjelent nálunk, sőt, nyaralási szokásaitokat is feltérképeztük. Csakhogy: mi kevesen vagyunk, azt tudjuk, amit már megtapasztaltunk, vagy amiről és ahogyan a szervezők értesítenek bennünket.

Tavaly páran már észrevették ezt, így lett poszt például a Kecskeméten és környékén elérhető táboros felhozatalról (ismét köszönjük, mi Pestről ezt aligha rakhattuk volna össze), és Macsek dél-alföldi posztján felbuzdulva sokan kommentben bővítették az arrafelé megnézni érdemes látnivalók sorát, reméljük sokan kedvet is kaptak, hogy odamenjenek. Tünde beszámolt az első gyerekes-sátras horvát nyaralásáról is, ami olyan jól sikerült, hogy idén is terveznek menni, ezúttal macskástul. Brumi Mártélyról Nilatak az Őrségi tapasztalatokról, MsPoppy pedig egy bőszénfai gyerekbarát hétvégéről mesélt. Írtunk (igaz, néha csak utólag) fesztiválokról a Ghymestől a Szigetig, de idén mi lenne, ha többen és többféléről és főleg időben írnánk, amikor még csak tervezget a többség?

Tehát várjuk a javaslatokat Battonyától Nemesmedvesig, sőt határon innen és túl (na jó, nem hiszem hogy mondjuk tömegek indulnának Izlandra vagy Sydney-be, ám lehet, sokaknak hozná meg a kedvét egy jó hangulatú erdélyi, felvidéki, horvát- vagy görögországi beszámoló), sőt hálátlanok se lennénk: aki még április 20-a előtt küldi a művét, az páros belépőt nyerhet a Mezőgazdasági Múzeum Az idő titkai (poszt itt) valamint a kiállítás alatt nyitva tartó bármelyik más kiállításra (mivel a jegy mindegyikre érvényes lesz), lehet tehát óriástojások és kitömött lovak közt is barangolni egészen április 27-ig. Három kategóriát neveznénk meg elsőnek, de javasolhattok negyediket-ötödiket is, ha van hozzá fantáziátok:

1. Családbarát családi nyaralóhelyek itthon és külföldön, szigorúan korábbi sajátélmény, esetleg baráti társaságból kapott élmény alapján.  Szállásadók vagy programszervezők csak akkor írjanak, ha bőven és szórakoztatóan írnak a környékről és a családosoknak elérhető programokról-látványosságokról, mivel szigorúan nem PR-cikkeket, hanem valódi, személyes ajánlókat szeretnénk közölni, olyanok tollából, akik tényleg jártak már ott és tényleg ajánlanák másoknak.

2. Gyerektáborok - tematikus vagy csak egyszerűen remek hangulatú helyek, ahová esetleg évek óta szívesen megy a csemete, és idén esetleg elrángatja a testvért, unokatestvért, barátot is. Kipróbált helyeket szeretnénk elsősorban bemutatni, ami már bizonyított - új, idén indulót csak ha téééényleg egyedi, várhatóan sok érdeklődőt vonzó programot kínál a dolog, nem a százhuszonhatodik ugyanolyan tematikus tábort, aminek már a címétől is ásítunk.

3. Gyerekeknek is jó kultúrprogramok és fesztiválok - például évek óta megrendezik a győri Győrkőc fesztivált, amiről eddig csupa jót mondott, aki arra járt, kár, hogy azok nem mi voltunk....de Vakmacsek például idén célkeresztbe vette az Ördögkatlant is, tavaly reménytelen volt odajutnunk, ezért csak a nyálam csorgattam a programfüzet felett a negyven fokban a kocsiban. De írhatnátok a főnixként fel-feltámadó Művészetek Völgyéről, a talán új helyszínen magára találó Kaláka fesztiválról, vagy bármilyen olyan helyi rendezvénytől, amiről mi nem is tudunk, ti meg évek óta mulattok ott. (itt is lehet külföldről is írni, tudom, hogy Ausztria és Horvátország is évek óta rendez kifejezetten gyerekeknek szánt, de felnőtteknek is szórakoztató nyári fesztiválokat)

Az írásokat folyamatosan közöljük még a nyári szezon indulása előtt (fotót se árt mellékelni), és reméljük, összejön akkora és olyan sokszínű „kínálat”, amiből csak időbeosztás és pénztárca kérdése válogatni. Az árfekvés tekintetében nem adnánk megkötést, de előnyben részesülnek a sokak által „elérhető” és megfizethető programok  - no, azért a nagyira ne uszítsátok rá kérlek a fél Bezzeganyát, bármilyen remek cseresznyés pitét süt, és bármely istenien lehet sátorozni és szalonnát sütni a kertjében.

Megírhatjátok persze őt is, csak az majd egy másik kategória lesz.

A beszámolókat, ajánlókat a bezzeganya@bezzeganya.hu címre várjuk.

Vakmacska

 További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?