Melitta lefényképezte a terhességi tesztjét a mobiltelefonjával, és a képet a párja orra alá dugta. A férfinek fogalma sem volt arról, amit lát, de még a magyarázat után is alig akarta elhinni, hogy apa lesz.

'I'm calling you' photo (c) 2010, Fabiana - license: http://creativecommons.org/licenses/by/2.0/

Te is megosztanád terhességi teszted történetét? Küldd el nekünk a bezzeganya@bezzeganya.hu címre!

Próbahetem utolsó napján történt. Hétfőre vártam, nem jött meg. Csütörtökön vettem a terhességi tesztet, péntek reggel, az első vizelettel megnéztem: két csík.Egy hónappal azelőtt sehogy sem tudtam kicsikarni a másodikat, pedig hogy szerettem volna…  Lefényképeztem. Nem hirtelen ötlet volt, már néhány héttel azelőtt kitaláltam, hogy megörökítem, ahogy a tudomásomra jut: gyermeket várok.

Aznap este a párom focizni ment. Előtte még heverésztünk, beszélgettünk kicsit. Behunyta a szemét, mondván, hogy pihen egy kicsit, mielőtt elmegy. Előkerestem a fényképeket a telefonomban.

– Nézz csak ide, mutatok valamit – mondtam neki.

Kinyitotta a szemét, megnézte a fényképet.

– Mi ez? – kérdezte.

– Nem tudod, nem láttál még ilyet?

– Nem, mi ez?

Komolyan a szemébe néztem.

– Terhességi teszt… – mondtam.

Rám meredt.

– És??

– Pozitív!!!

Alig tért magához. Nem is akarta elhinni, amíg az ultrahangon nem látta a babát. Mivel már van egy felnőtt fia, nem a gyermek váltotta ki belőle ezt a reakciót, inkább a tény, hogy vele ez még megtörténhet. A boldogságon és büszkeségen túl sok kérdést felvetett és sok feladatot rótt ránk a babavárás, de sikerrel megválaszoltuk és megoldottuk őket, és több mint öt hónapja élvezhetjük tündéri kisfiunk jelenlétét, szeretetét.

 

Melitta