27. hét

Ismét hányok
 

Olyan jó volt az első terhességem. Már sokszor írtam, mennyire könnyedén viseltem, mennyire nem volt semmi tünetem. Ez a terhesség teljesen más. A múltkori begörcsölés óta, ami a szibériai hidegfrontkor történt, mostanra szépen elmúlt. A héten jött a melegfront és ez is padlóra küldött. Nem görcsöltem ugyan be, de álmos voltam és fáradt, hányingerem lett és a közérzetem is rossz volt. Ráadásul harmadik napja nem kívánok semmilyen ételt, ha pedig mégis lenyomok valamit, hányingerem lesz utána. Egyszer sikeresen hánytam is. Tisztára, mint az első trimeszterben, mondtam is a férjemnek, hogy lehet, hogy terhes lettem, mert minden tünetem jelentkezett.

Nem lesz több gyerekem
 

Azért annak szívből örülök, hogy ez a nagyon havas és hideg téli idő lassan elmúlik, és végre itt a tavasz. Nagyon szeretném, ha már június lenne, de ha a kisfiunk úgy dönt, hogy májusban szeretne megszületni, egy cseppet sem fogok miatta szomorkodni. Most úgy érzem, nagyon lassan telik az idő, bizonyára azért is van így, mert a terhességet is nehezen viselem. Már megbeszéltük a férjemmel, hogy nem szeretnénk több gyereket. Persze soha ne mondd, hogy soha, de úgy érezzük, mi három gyerekkel már nem bírnánk. Eleinte kicsit vegyes érzelmeim voltak ezzel kapcsolatban, nehezen fogadtam el, hogy nem leszek többet terhes és nem lesz több babám, akit végignézhetek, hogyan nő fel. Valószínűleg a rossz közérzet és az ebből fakadó rossz kedvemnek is köszönhető, hogy pár napja én lettem biztos benne, hogy többet ezt nem csinálom végig.

Nő az aggodalom
 

Rá szeretnék koncentrálni az előttünk álló feladatokra. Nagyon nehéz nekem átállítani magam tervező és szervező üzemmódba, mert igazából én sose terveztem nagyon előre, maximum néhány napra. Viszont most látom, hogy ennél sokkal több feladatom van, amiket nem hagyhatok az utolsó pillanatra. Listáznom kell a baba érkezéséhez szükséges még hiányzó holmikat, mindjárt itt az óvodai beiratkozás, ki kell találnom az olyan egyszerűnek tűnő dolgokat is, mint egy sima hétköznap. Kicsit most nyomasztónak érzek mindent, tehernek, válaszokat és megoldásokat keresek. Persze a férjem nagyon támogat és velem gondolkodik, de ezek nagy része nem az ő feladata. Azt hiszem, a szülés közeledte okozza ezeket a gondolatokat, aggodalmakat.

Most először írom nehezen ezt a posztot, viszont másodszor fordul elő, hogy éppen a naplóírás mutatja meg nekem, mik is zajlanak valójában a fejemben, milyen érzéseim vannak sok mindennel kapcsolatban. Rendet kell tennem a fejemben és a határidőnaplómban. Jövő héten biztos minden jobb lesz és rendezettebb, ha máshol nem is, legalább a fejemben.

Krikett

Bezzeganya az Instagramon!

Ha szereted a humort, a vicces képeket, Insta-oldalunkon terhességgel, gyerekneveléssel, anyasággal, családdal kapcsolatos, szórakoztató tartalmakat találsz. 

Ha van Insta-fiókod, követheted is a Bezzeganyát>>>

Családtervezés, terhesség, szülés, gyereknevelés, egészség-betegség, szórakozás – ezekben a kategóriákban témánként tudsz böngészni a tartalmaink között. Kövesd a Bezzeganyát a Google+ -on is!

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?