22.hét

Egészen szerdától pocsék hetem volt, ami az egészségemet illeti, és még most is kitartó. Csütörtökön már addig jutott a helyzet, hogy muszáj volt orvoshoz menjek. Lázam ugyan nem volt, de a korábban „csak” homlok- és arcüreg-gyulladásnak induló betegség lehúzódott a torkomra, és a légcsövemre/tüdőmre. Hajnali kettőkor arra keltem, hogy sehogy sem jó feküdni, mert mindenhogy fáj a hátam és a mellkasom, levegőhöz pedig akadályoztatva jutok. Nem is mentem dolgozni utána, itthon pihentem. Rengeteg váladék jött le az orromból és iszonyúan hurutosan köhögtem. (még most is.)

Ajánlották a hagymateát, de valahogy nem vitt rá a lélek, hogy igyak, pedig Anyósom is esküszik rá, próbáljam meg nincs olyan rossz íze. Végül nem fanyalodtam rá, maradtam a jó kis gyömbéres-citromos-mézes teánál, a tengervizes melléküreg-tisztítónál és a mentolos mellkas-krémnél, valamint a gyógynövényes italpornál, pihenéssel. Féltem a tüdőgyulladástól, de szerencsére nem fajult addig a dolog.

Tekintve, hogy volt időm, és egy idő után már kockára feküdtem a fejem, gondoltam egy nagyot, és nekiláttam a babaruha-válogatásnak. Ülve az nem fárasztó egyáltalán, sőt még ki is kapcsolt, és pihenőket is lehetett beiktatni, ha úgy éreztem, hogy elfáradtam. Legalább letudtam ezt is, így hamarosan elkezdhetem a mosást.

A mostani leltár: három zsák 56-80-ig, két doboz 86-os, három doboz 92-től felfelé méretsor állítottam össze. El van látva a Kishölgy rendesen az már biztos. Minden esetre megrendeltem a kórházból hazahozós, és a fotós ruháját is.

Anyám és Anyósom is meglátogatott, a válogatásban is „segítségemre” voltak. Még jobban szétpakoltak, megajnároztak bár darabot, aztán (jobb is volt) hamar távoztak. Hoztak gyümölcsöt, és a kedvenc tavaszi virágomat, a jácintot. Férj mikor hazajött a munkából, kisebb sokkot kapott a ruhakupac láttán, majd inkább kiment az udvarra, hogy elültesse nekem a kapott növénykét, én pedig folytattam a szortírozást. Nagyjából este hétre lettem kész, de meglett.

A héten volt esedékes a következő védőnői látogatás. Szerencsére minden rendben velem is, Pötyivel is. Vérnyomásom szó-szó, figyelni kell, de normális keretek között mozog. Súlyom is elfogadható, azért kerekedem rendesen, de inkább egyelőre átrendeződöm. Plusz 3 kg-nál tartok még mindig.

Kértem a vérszegénységre vizsgálatot, a védőnő is jónak látja, ha megnézzük. A meeting végén még elküldött pár hasznos infót a szüléssel és a felkészüléssel, valamint a visszavezetett SMA szűréssel kapcsolatban is. Egyébként egészen sok mindenünk megvan már, ahogy nézegettem a leírást.

Hétvégén a szokásos köröket róttuk. Szombaton beugrott hozzánk az egyik baráti pár a kisfiukkal a múlt héten szétszedett babaruhákért. Eszméletlen nagyott nőtt az a gyerek, kis masszív, és csupa csupa mosoly. Kicsit elbeszélgettünk, aztán ki ki ment a saját dolgára. Késöbb bevásároltunk a közelgő ünnepre. Idén is tervezek hatos fonatos kalácsot készíteni a tavalyi nagy sikerre való tekintettel. Igaz a fonással mindig megküzdök, de megéri a finom puha édességért. Lekvárral is szeretjük, de nutellával a tuti szerintem, Férj is úgy imádja.

Egy egész nagy pakkal tértünk haza a mostani termelői piacról. Eszméletlen forgalom volt, szerintem mindenki most arra volt ráállva, hogy húsvétra meglegyen az asztalra való. Végig kóstoltunk mindent, jól be is laktunk.

Vasárnap délután, Férj szorgos kis kezeinek köszönhetően elkészült két magaságyás, és végleges helyükre kerültek, földdel megtöltve. Elduggattuk a hagymákat, lilát és vöröset is, már csak nőniük kell megfelelő vízellátás mellett. Elültetésre vár még tíz kisebb bokor eper, de annak még készül a kaloda, így egyelőre cserépben várják jobb sorsukat. Palántázni később fogunk majd.

​​

​​

A nap további részében pihentem, készültem a következő hétre, mert hiába lesz négy napos, hosszú lesz, helyettesítek sajnos, a bennem lezajló nyavaja kíséretében. Összességében jobban érzem magam, de azért még van minek kitisztulnia. Jut eszembe, vissza kell mennem kontrollra hétfőn. Remélem javuló eredményeim lesznek.

És elvileg az operáló orvosommal is fogok tudni végre beszélni a júliusi császárral kapcsolatban.

 

 Mindy