Mindy napló terhesség kismama

27. hét

Nyugis hét van mögöttünk. Szépen telnek a napok, gyarapszunk.

Vasárnap abban a tudatban feküdtem le, hogy nekem kedden kell mennem a védőnőhöz. Mikor Férj kelt hétfőn munkába, én is kitántorogtam a konyhába, és csík szemekkel, kómásan áthajtottam a naptárat. Akkor jött a felismerés: nem kedden, hanem hétfőn kell a védőnőnél megjelennem!

Még jó, hogy beírtam korábban a naptárba, mert így aztán mehettem volna kedden, potyára. Ah, terhesagy, deszeretlek! Nem így voltam berendezkedve, de sebaj, van időm. Megreggeliztem, közben Férj elment dolgozni. Összekaptam magam, aztán elmentem a státuszra. Kb. fél óra alatt végeztem, minden rendben. Pötyi mozgolódik, erős szívhangot produkál. Sokat fáj a csípőm, és a derekam is kezd. Egyre hamarabb fáradok, de igyekszem aktív maradni.

Mikor itt végeztem, leballagtam a helyi patikába kiváltani az egyik gyógyszeremet, mert múlt héten két patikában is jártam a városban, de egyikben se lehetett kapni. Sajnos itt sem volt készleten, így a megrendelést választottam. Amikor megérkezett, másnap Anyukám elhozta. Hazatérve folytattam rutinom, sorozatoztam, közben pedig főztem.

A hét közepén elugrottunk Anyummal a közeli P**coba amíg a szerelőnél volt az autója a nyári gumi csere miatt. Én fuvaroztam vissza őt, de a köztes időt, amíg a szerelő elkészült igyekeztünk elütni. Vettünk ezt-azt, többek között egy műanyag rózsaszín Mickey egeres tálkát evőeszközzel. Tudom, még korai, de olyan ritkán van és most is csak egy rózsaszín volt és kb. három kék. A szekrény meg itthon elbírja. Apropó szekrény. Sikerült átpakoljam Férj ruháit is, meglepően hamar végeztem. Semmi kidobni való nem került a kezeim közé, inkább csak rendszerezésre szorultak a ruhák, mint átválogatásra.

Miután befejeztem még éreztem magamban elég erőt ahhoz, hogy a konyhaszekrényt is kirámoljam. Na, ez volt a nagyobb falat, de megcsináltam.

Két zsák olyan holmit szedtem ki, amit vagy széthasználtunk, vagy egyáltalán nem használtunk az elmúlt években.

A használatlan dolgokat odaadtam az egyik ismerősömnek, akik most költöznek és még üres a konyhájuk. Gondoltam ők hasznát veszik, de szívesen is fogadta, amikor elvittem neki.

Délután eljött az ács,és felmérte a készülő teraszra a korlátot. Hamarosan az is beépíthető lesz. Pénteken végre Férj és a kollégája, lévén, hogy áramszünet volt a munkahelyükön elkezdték a terasz bebetonozását. Az alap kész, most szárad, hamarosan folytatják.

A hétvégén végre eljutottam odáig, hogy kitakarítsam az autót és le is mosattam. Már nagyon ráfért. Közben Férj füvet nyírt, én pedig amikor visszaértem az autóval, gyorsan összedobtam egy kis csirkemelles késői ebédet. Kaja után készülődtünk, mert baráti összejövetelre voltunk hivatalosak. Remekül telt az esete, sok nevetéssel, babázással. Későn értünk haza, alig vártam, hogy ágyba kerüljek, mert már nagyon odavoltam. Ráadásként még az elfogyasztott két szelet pizza is jól megülte a gyomrom.

Vasárnap pihenéssel telt, mert nem volt valami jó éjszakám, sokat forgolódtam, és eléggé fájt a gyomrom. Férj se volt a toppon, így a tervezett vásárlást és a nyári gumi cserét a kocsikon, elnapoltuk. Szép napos, de szeles idő volt, mégis sikerült egy kicsit a terasz nem felbontott részére kiülni és lazítani.

Mindy