Tildy terhesnapló terhesség kismama karácsony

23. hét

Munkaügyek
 

Visszatérve a szabadságról majdnem teljesen üres iroda fogadott. A munkatársak jó része vagy tréningen volt, vagy kivette a beragadt szabadságát.

Korábban én is jelentkeztem erre a tréningre, de az utazás miatt lemondtam végül. Utólag már nem bánom, hogy nem voltam, nagyon az alapoktól volt, én meg ReactJs-ből már kicsit magasabb szinten vagyok. Apropó React, ugye nagyon megy nálunk a párban programozás, amikor pedig valaki végez egy feladattal, a többiek ellenőrzik a kódját. Korábban egy gyakornok munkatárssal programoztunk így párban, az utóbbi pár napban azonban magam dolgoztam, de ugye láttam, milyen kódot írt. Hihetetlen jó érzés volt látni, hogy egyedül oldott meg hasonló feladatot, mint amit együtt korábban, tehát átment, amit tanítottam neki.

A főnökömmel megvolt a havi négyszemközti beszélgetés, mit is szeretnék tanulni, mik a tervek, milyen irányban szeretnék továbblépni. Beszéltünk arról is, mikortól szeretnék szülési szabadságra menni. Ha minden jól megy, március elejétől már itthonról dolgoznék, illetve valamennyi szabadságot is kivennék szülés előtt. Férjem korábban mondta, hogy nem szeretné, ha még márciusban is dolgoznék, közben kiderült, frankón félreértettem (meséltem már, hogy nekem direktbe meg kell mondani, mit akar a másik?), neki nem gond, ha dolgozom (itthonról), amit ő határozottan nem szeretne, ha bejárnék dolgozni. Nem ugyanaz. Persze ha az orvosok azt javasolják, inkább pihenjek, nem kérdés, hogy hallgatok-e rájuk. Még szép!

Április 14-re vagyok kiírva, de ez már több forrásból is biztosnak tűnik, hogy inkább március vége vagy április eleje lesz. Addig úgy néz ki, valószínűleg ki lennék közvetítve céghez is, azaz nem csak belsős projektekben vennék részt. Nagyon pozitívan állnak a későbbi részmunkaidős foglalkoztatáshoz is.

Azt, hogy mikor megyek vissza, nem kell előre fixen meghatároznom, két hónappal korábban elég szólni. Ebben még mindig nincs fix megegyezésünk a férjemmel, szerencsére a munkahelyem is rugalmasan áll hozzá, meddig vagyok távol. Most jött amúgy a férjemnek egy felvételi teszt.

Alvás
 

A fiunk alvásán is sikerült valamelyest javítanunk. Ha délután háromig nem alszik, akkor a bébiszitter már nem hagyja bealudni. Utána ha kimegyünk kicsit futkosni, motorozni, vagy a férjemmel kimegy sétálni, akkor kellőképpen lefárad, így este 9-kor szépen el is aludt az első nap. Második alkalommal nem ment ennyire könnyen. Nem volt délutáni alvás, mégis én dőltem ki hamarabb a sorból este. Este 10-kor még a férjem próbálta rávenni az alvásra, Annyi energia volt még benne, hogy bebújt az ágyba (apa, elbújtam), de ezt én már csak a férjem elmesélésből tudom, ahogy azt is, bújócska közben párszor le lett rúgva a fejem. Harmadik alkalommal megint volt esti séta, fél 10-kor kidőlt. Egyelőre még figyelem, hogy ez ideiglenes megoldás, vagy tényleg a délutáni alvás-nem alvás volt az ok, illetve megpróbálunk áttérni délelőtti sétára, motorozásra.

A hazautat egyébként olyan szempontból nagyon nem bántam meg, hogy extra látványos volt már egy hét után is a beszédfejlődése. Eddig sem beszélt rosszul, a ragozás is szépen megy neki, de amiket mostanában mond, néha csak nézünk.

„Öntök jéghideg vizet a pohárba és megiszom”.

Vagy

„Apa, mondom neked!”

Pár perccel később pedig már a „five little monkies”-t énekli, majd utána magyarul is elmondja, mi a történet.

Mana rendszeresen rugdos odabenn. Egyre inkább érzem, hogy mozgolódik, így a szívhangfigyelő sincs igazán használatban. Minek? Teljesen felesleges extrán ránéznem. Gyorsan még karácsony előtt lesz egy kórházi utam is, csak a szokásos diabos út. Megérkezett közben a MODY teszt-szett is, azt is viszem.

Karácsony: nem lesz túl nagy hajcihő
 

A karácsonyi előkészületekkel szinte még sehol nem tartunk, igaz, nem is tervezek túl nagy hajcihőt körülötte. Nem az én világom az egész napot sütéssel, főzéssel tölteni, így valószínűleg olyan étel lesz, amit elég bevágni a sütőbe. A férjem egyébként is spec. diétán van, tehát neki nincs külön kívánsága, neki pontosan be van tervezve aznapra is, hogy mit eszik. Nekem meg a cukor miatt is jó, ha nincs nagy „kajageddon”.

Szóval valami kis egyszerű sült lesz, vagy hal, vagy csirke, kis salátával, netán krumplival, vagy hajdinával. A bejglit anyósom süti majd, már próbálkozik a diabosoknak való változattal. Őket várjuk karácsony estéjén, aznap megy haza a bébiszitterünk is. Az ünnepekkor másfél hétig itthon leszünk itthon. Anyósomék nálunk lesznek, de sógorom is nálunk karácsonyozik, meg még egy jóbarátunk is nálunk tölti a karácsonyt és a szilvesztert.

Az ajtón már kinn a dísz, a képeslapok elküldve. Rájöttünk arra is, hogy a kevesebb néha több, így tavaly karácsonykor maradt olyan ajándék a fiunknak, ami „beragadt”, túl sok lett volna minden egyszerre az összes nagyszülőtől, tőlünk. Most fogja megkapni majd a gyerek ezek egy részét, nagy bevásárlás nem lett rendezve, sok dolgot online intéztünk. Sokkal fontosabb, hogy együtt legyünk, egy jót kártyázzunk, társasozzunk, vagy egyszerűen csak élvezzük az ünnepi fényeket és illatokat.

Most nem hagytuk utolsó napra a favásárlást, a hétvégén azt is megvettük.  Az angolok már december elején feldíszítik, egyik áruházban már egy sem volt, de már máshol is akcióztak. Végül 15 fontért találtunk egy egész szép Nordmann fenyőt. Nálunk szóba sem jöhet, hogy már hó elején álljon a fa, mert mi január végén szoktuk lebontani. December 24-én délután díszítjük általában. Viszont akkor nem lesz itthon férjem, csak majd este, ő megy a reptérre, így lehet, előző este már felállítjuk.

A tavalyi karácsony után limitáltuk férjemmel az összeget, amit egymásra költünk. Ő a hajlamosabb kicsit drágább dolgokat venni, pedig tudja, hogy a kicsinek én sokkal jobban örülök. Annak, ami valóban személyes, amire tényleg szükségem van, ami szívből jön. Kíváncsi leszek, idén mivel lep meg.

Kellemes karácsonyt mindenkinek!

Tildy

Tildy terhesnapló terhesség kismama karácsonyBezzeganya az Instagramon!

Ha szereted a humort, a vicces képeket, Insta-oldalunkon terhességgel, gyerekneveléssel, anyasággal, családdal kapcsolatos, szórakoztató tartalmakat találsz. 

Ha van Insta-fiókod, követheted is a Bezzeganyát>>>

Családtervezés, terhesség, szülés, gyereknevelés, egészség-betegség, szórakozás – ezekben a kategóriákban témánként tudsz böngészni a tartalmaink között. Kövesd a Bezzeganyát a Google+ -on is!

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?