Tildy terhesnapló terhesség kismama hasfájás

24. hét

A múlt héten volt még egy orvosi időpontom szerdán. Reggel a klinikai teszten kezdtem, ott minden eredményem szuper lett, méhszáj zárt, méhnyak normál méretű, ennek örömére „el is bocsájtottak”, nem lesz több ultrahang náluk.

Délután cukorgondozóban jártam, legközelebb január vége felé kell mennem. Nem tudom, hogy a reggeli turkászás miatt-e, de itt szóltam a szülésznőnek, miközben ránézett a csajszira, hogy mintha kicsit fájna baloldalt lenn, ahonnét kivették petevezetőm. Annyit mondott, ha jobban fáj, akkor az „antenatal clinic”-et keressem fel. Ez az a hely, ahová a 18. héttől fordulnunk kell a szülést megelőzően, ha bármi panasz van.   

Másnap egész nap lüktetően fájt alul a bal oldalon lenn, így jobbnak láttam megnézetni. Szerencsére minden rendben, én aggódtam túl, de inkább küldjenek el potyára, mint valami gond legyen.

Munkahelyen az utolsó napra már csak ketten maradtunk, így pénteken átmentünk a másik irodába a többiekhez. Elég lazán telt. 

Karácsony napján pont a „nem tervezünk túl semmit”-ből volt egy kis felfordulás, tudtuk, hogy délután jönnek anyósomék, de azt hittük, azzal a géppel, amivel a bébiszitter megy. Reggel írják, már úton vannak a pesti reptérre. Még jó, hogy két-három órával hamarabb kinn szoktunk lenni a reptéren indulás előtt, így férjem abszolút időben kiért. Közben intézett nekem „bébiszittert”, a tesója átjött délelőtt, így a gyerek vele játszott, amíg én a vacsorát intéztem, vagy rendet pakoltam.  Délutánra sikerült a gyerkőcöt rávenni, hogy aludjon, mert csak akkor jár a Mikulás, akinek a levelet írta. Annyira várta, hogy végül bealudt valamikor 4 körül. Sajnos éjszakára ennek meglett a böjtje, hajnali kettőig ment a „buli”.

Anyukáméktól kapott egy vonatszettet, az lett a legnagyobb kedvenc. Azt hittük, az autók fognak majd jobban bejönni, tőlünk és anyósoméktól is azt kapott, de nem. Mostanában a vonatmánia van rajta, mióta utaztunk. Azzal szeret a legjobban utazni, mikor rákérdezünk.

Sajnos ilyenkor szünetekben nekem lassan megy a leállás, csak próbálok azért sütni-főzni, rendet rakni. A nappali folyamatosan játékokkal teli, mindig pakolunk.  Sajnos kisfiunk sokáig ébrenléte nem sokat segít a dolgon, kb. egyszerre zuhantunk az ágyba hétköznap, beszélgetésre alig maradt idő korábban. Most, hogy ünnepek vannak elmaradt a fiunknál a nappali alvás, de még így sem egyszerű. Sokkal több időt kellene együtt töltenünk a férjemmel.

A cukrom többnyire rendben, egyetlen kivétel volt ez alól: tegnap éjjel játszottunk, én meg nem figyeltem oda, a jó kis alkoholmentes cider meg a játék közben néha elmajszolt chips megtette a hatását, egész éjjel fájt a hasam, meg fenn volt a cukrom 10 felett. Tanultam az esetből, az utóbbi 3 hónapban először volt ennyire gáz vércukrom. A többi ételnél ugye próbálgatom, mi működik, mi nem. Először azt hittük, a lisztre reagáltam korábban rosszul (akár rozs, akár más), de nem, a magas vércukrot érzi meg a gyomrom. Azért lehet egy ételallergia tesztet kérek majd jövőre.

Elnézést, ha a mai napló egy kicsit rövidebbre sikerült, ezennel kívánok nektek békés boldog új évet is egyúttal.

Tildy

Tildy terhesnapló terhesség kismama hasfájásBezzeganya az Instagramon!

Ha szereted a humort, a vicces képeket, Insta-oldalunkon terhességgel, gyerekneveléssel, anyasággal, családdal kapcsolatos, szórakoztató tartalmakat találsz. 

Ha van Insta-fiókod, követheted is a Bezzeganyát>>>

Családtervezés, terhesség, szülés, gyereknevelés, egészség-betegség, szórakozás – ezekben a kategóriákban témánként tudsz böngészni a tartalmaink között. Kövesd a Bezzeganyát a Google+ -on is!

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?