38. hét

Nem igazán vagyok formában, meg kell hagyni. Ha éppen semmi extra dolog nincs, akkor valamit biztosan összehozok én, magamnak. A házunkban már régen esedékes egy kazán-karbantartási munka, és épp mostanra esik az eleje. Ez némi kellemetlenséggel is jár, mivel egy bő fél napig egyáltalán nincs víz, három napig pedig meleg víz, hogy csak a legmeghatározóbbakat említsem. Fél napra még talán megoldható előre gyűjteni egy kis vizet, de én úgy gondoltam, a gyerekekkel inkább átcuccolunk egy napra a szüleimhez, egyszerűbb lesz így talán. Elvben reggel 8-kor zárták el a vizet, én a nagy kapkodásban 7.53-kor még sikeresen fellocsoltam a konyhát és a Kicsit is megöntöztem jó adag olajjal (nem volt forró, a flakont borítottam fel szerencsére). Szerencsére fél órával később zárták el a csapot, bár lehet, hogy így is jók lettünk volna, mert a férjem villámsebességgel tette be a gyereket a fürdőkádba, én pedig a konyha padlóját kezdtem megtisztítani, amit még két további a körben a férjem fejezett be. Körbepillantva megállapítottam, hogy tényleg jobb lesz villámgyorsan elhagyni a lakást, és vízközelben maradni. A megérzések működnek!

A heti kórházas napom megint hosszúra nyúlt kicsit, de most erre is készültem, mivel be volt ütemezve a vérvétel, az ultrahang, a CTG és a doki is. A vérvételen estem át először, sajnos rajtam gyakorolt egy medika, így kétszer szúrtak meg, mire sikerült levenni a vért, de hát mindenki elkezdi valahol. Az ultrahangon minden rendben volt, és csak néztem az én babámat, bár a doki kicsit belógott a képbe, és félig leestem az ágyról, hogy ne maradjak le egy pillanatról se! 2900 g egyébként, ez nekem már jó, pont ennyivel született a Középső. A CTG is simán ment, szerintem azért, mert a folyosón várakozás közben lement egy kis csoki, bátorításul. Ezt az időzítést próbálom majd a jövő héten is, hátha ez a kulcsa a dolognak! A doki is mindent rendben talált, egy átlagos többedszer szülő nő állapotában leledzem. Innentől kezdve bármi lehet, a klinika tárt karokkal vár, ha menni kell. Sajnos nincsenek illúzióim még. Bármennyire szeretném is előbbre hozni a dolgot, a Kicsinél is legalább három hétig mondogatták nekem, hogy most már mindjárt itt az idő...

Lehet, kicsit későn, de a jelek szerint még időben, nagyjából bepakoltam a kórházi cuccokat. Körbenéztem a drogériában, megvettem, ami szerintem szükséges lehet, és otthon is körbejártam a helyiségeket. Remélem, mindent betettem, ha nem, majd utólag valaki behozza. Hát igen, az évek, meg a rutin. (Jaj, jaj!) Elmentünk a férjemmel egy ismert bababoltba, hogy megvegyük azt a pár dolgot, amire még a babával szükségünk lesz. (A lista nem volt túl hosszú szerencsére, de a meglévő cumisüvegekhez például vadiúj cumit kap, és remélem, hogy ezúttal sem kell majd sokat használnom!) Az eladók kissé furcsán néztek ránk, mivel igen jó hangulatban megjegyzéseket tettünk igen sok portékára, amiről már tudjuk, mennyire fölösleges. Ezek után kibontattunk vagy négy doboz pörgőforgót, hogy a hangját meghallgassuk, mert az az egyetlen fontosabb dolog, ha nem akarunk tőle majd világgá futni. A nagyokat kiszolgálta egy darab, a figurái még megvannak, a többi tönkrement, de hát a Negyediknek is kell valami új! Nos, én igen jól szórakoztam!

A kórházi csomag láttán, meg most már amúgy is sokat gondolok a szülésre. Nem tudom, ki hogy van vele, de én egyre jobban félek a dologtól. Az elsőnél még nem tudtam, mire számítsak, a másodiknál azon drukkoltam, csak ne kelljen indítani, a harmadiknál szimplán féltem, és most itt tartok negyedszerre, és azon jár az agyam, mi lehet, ami még nem volt? Mert mindig van valami új. Már néha álmodom is róla, szerencsére az álmok nem nagyon félelmetesek, de hát foglalkoztat a dolog. Már a másodiknál azon paráztam, ami most is meg-meg mozdul bennem, hogy mit csinálok, ha a játszótéren folyik el a magzatvíz... Nos, eddig sem így történt, remélem, most sem így fog, és reménykedem a legjobbakban. Jöjjön, aminek jönni kell, de viszonylag hamar!

Barnalány

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?