Sipőcz Etelka fitness terhesség kismama

Sok nő fél attól, hogy milyen változás megy majd végbe az alakján a várandósság alatt. Vendégszerzőnk, Sipőcz Etelka, világbajnok fitneszversenyző barátnője terhességét végigkövetve és segítve szerzett tapasztalatokat abban, hogyan lehet egy kismamát segíteni fittnek és egészségesnek maradni a terhesség alatt. Új sorozatunkban Etu azoknak ad tanácsokat, akik a terhesség alatt is figyelnének az egészségükre, az alakjukra.

Fitness versenyző vagyok, kiskorom óta sportolok, a fitness világa és a táplálkozás az évek folyamán nemcsak, hogy rutinná vált, de alaposan megismertem a női szervezetet. A fitness egy más világ, gondolják sokan, és azt hiszik, arról szól, hogy ugrálunk, kardiózunk és megvonjuk magunktól az ételt. Azonban nem más világ. Egy fitness versenyző, ha egész évben jól táplálkozik és tudatosan él, akkor a diéta nem szenvedés, és nagyon gyorsan formába tud rázódni. A siker kulcsa a mértékletesség, tudatosság!

A közelmúltban végigkísértem barátnőm terhességeit, tanácsokkal láttam el, és ennek eredményeképp gyönyörű és fitt kismama volt (és csodálatos anyuka lett). Neki volt segítsége, aki mellette állt, akinek volt tapasztalata abban, hogyan lehet egészségesen élni terhesség alatt, hogyan lehet kezelni a habzsolási vágyat, és hogyan lehet nem elhízva szülni menni.

Sok kismama terhesség alatt el van vágva a külvilágtól, nem tud, vagy nem mer edzőterembe menni, vagy csak nem szívesen mutatja, hogy terhesen edz, mert megszólják érte, hogy az alakja miatt aggódik. Majd a kevés inger miatt otthon ül, már a motivációját is elveszti, hogy tornázzon, halálra eszi magát és ellustul. Várja, hogy a baba megszülessen, hogy végre újra teljes életet élhessen, és reméli, hogy a baba visszaadja a boldogságot, amit elveszített a külső környezet hiánya miatt. Sokszor nem merjük ezt bevallani, ugye?

Mostantól nem kell, hogy így legyen. Mostantól lesz, aki segít nektek. Egészségesen élni, nem éhezni, minden vitamint megadni a babának. Lesz, aki az alakotokról gondoskodik, és nem lesztek elzárva a külvilágtól. Mától nem kell szakácskönyveket bújnotok, egészséges nasit kutatnotok. Segítek nektek. Miért? Mert minden kismama szíve joga, hogy jó alakú, egészséges(!) anyuka lehessen, és büszkén, emelt fővel vonuljon kismamaruhában az utcán. És nemcsak az alakja miatt! Hanem mert a mozgás örömet jelent, a mozgás endorfint termel.

A sorozatom célja: maradj fitt, mozogj velem, légy boldog, kiegyensúlyozott kismama! És hogy hogyan tudod ezt elérni? Következő posztjaimban részletesen kifejtem.

Sipőcz Etelka

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?