Tünde programajánló medve

Aggteleken nemrég medvenyomokat találtak, melyekből úgy tűnik, egy anya a bocsával járja a környéket. Ha egy kirándulás során összefutnál velük, ezeket jó, ha tudod. Ha pedig biztonságos módon szeretnél medvével találkozni, az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány medvés programlehetőséget.

Veresegyházi Medveotthon

Talán nincs is olyan család, amelyik ne ismerné a fővárostól húszpercnyire fekvő parkot, amely számos medvének (farkasnak és rénszarvasnak) ad otthont. Egy kellemes séta keretében már-már testközelből lehet megismerkedni a brummogókkal, miközben biztonságos kerítés választ el a veszélyes állatoktól.

Maci-kalandpark

Szeptemberben nyílt meg a medveotthonban a Maci-kalandpark, melyben kötélpályarendszer várja a családokat. A legkisebbek egy méter magasan mászhatnak, míg a 130 centi fölötti gyerekek két és fél méter magasban próbálhatják ki ügyességüket a fák között.

Fővárosi Állat- és Növénykert

Ha medvét kerestek, az Állatkertben is jó választás. Nemcsak barnamedvét, hanem grizzlyt, örvös medvét vagy akár jegesmedvét is megfigyelhettek. Ha az ormányos medve is megteszi, minden délben látványetetés keretében kerülhettek még közelebb hozzájuk.

Webkamerák

Ha az idő nem kedvez a szabadtéri programoknak, jöhet az online medveles! Miközben a gyerek a monitor előtt a kakaóját szürcsöli, megfigyelheti, hogy hemperegnek a világ másik végén, Alaszkában a medvék. 

Medvés játékok

Ha van otthon egy tablet, esetleg nem félünk odaadni a gyereknek a mobilunkat (vagy messzebb megyek, van neki sajátja), letölthetünk rá ezernyi medvés játékot. Most épp a Mása és a Medve a legmenőbb.

Medvemenhely

Mackófüggőknek érdemes elmenni a kedvenc romkocsmámhoz, ahol a Rengeteg Romkaféban ezernyi régi játékmedve között fogyasztható számtalanféle forró csoki, tea és kávé.

Tünde

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?