Nemrég megerőszakoltak, majd bántalmaztak egy lányt egy gólyatáborban. Kiderült, hogy a 38 éves elkövető a tábor fotósa volt. Az azóta eltelt időben az erről szóló kommentelhető írásokban döbbenetes hozzászólásokkal találkozni, olyasfajtákkal, amiktől kinyílik a bicska az ember zsebében, és az elkeseredéstől fogja az ember a fejét, hogy még mindig itt tartunk! 2014-ben, az első női szavazó után majd 150  évvel! Még mindig itt, és úgy tűnik semmi, de semmi nem változik, és ilyen hozzáállással csak saját maga termeli ki a hasonló gondolkodású embereket, reménytelen! A kommentekből idézek:

„ addig jár a korsó a kútra, míg a vízhordólányt meg nem b..."
„vagy csak azt mondta, hogy megerőszakolták"
„gondolom a ribanc kurvára kellette magát, és addig szórakozott ameddig nem volt visszaút. Nem kell a faszikat cukkolni feleslegesen, és akkor nem b...rá"
„Párzanak a gólyák, pedig lassan vonulni kellene.”
„Azért ne zárjuk le ennyivel az ügyet mert egyedül nehéz erőszakolni, azt a cerkát fel kellet cukkolni. :)”
„Kisasszony, gondolja, hogy minden férfi vazelinnal rohangál? Mert ha az a kandalló nem nedves, akkor tuszkolhatja, ahova akarja, de bele nem megy, az biztos!"

Volt aki így reagált a fenti hozzászólások ellen:

„Hogy te mekkora barom vagy! Fel kell cukkolni? Csak példákat mondok: 10 éves kislányok. Ki cukkolja fel a ''kant'' , hogy megerőszakolja? India-buszon 1 utazó nő, 7 férfi... halálra erőszakolták! Aztán, 4 éves kislány, az apukája vigyázott rá. Te barom!! Te is ezek közé a perverz állatok közé tartozol, ha így gondolod!°"

Egy fiatal nő a következő „bölcs”mondatra ragadtatta magát:

„10 éves kislányok már a Face-en pózolnak! Miről beszélünk?  Akkor ne csodálkozzunk, milyen a világ!"
„Mert egy nőt egy férfi nem tud megerőszakolni, ha a nő nem akarja!"
„Megérdemelte, minek vett fel kihívó ruhát”, minek “illegette magát?”

Esténként, ha van hangulatom, néha Szomszédokat nézek. A jó öreg Szomszédokat. A 80.részben Julcsit próbálják a bokorba húzva megerőszakolni, mikor este egyedül száll le a buszról, szerencsére Bőhm bácsi és Sümeghy urak megmentik. Az eset után a lépcsőházból senki sem léphet egyedül a sötétben ki az utcára kíséret nélkül, a szülők vigasztalják, ölelgetik Julcsit, de két résszel később ő is megkapja a magát , méghozzá a szüleitől! Komolyan felháborodtam az egész párbeszéden, forgott a gyomrom, legszívesebben behúztam volna annak a tejbetök Mágennek, hogy ne nézze tétlenül, hogy osztja az anyja Julcsit! Amúgy is mai szemmel nézve van pár meghökkentő elem a Szomszédokbeli gyereknevelésről a 80-as évek végén, a 90-es évek hajnalán, de ez abszolút kiverte nálam a biztosítékot. Hogy adhatták erre az áldásukat a készítők, hogy adhatták le, meg úgy egyszerűen? Hogy a bánatba' gondolták ezt? Már nem csodálkozom a fentebbi kommentekben leírtakon, ha 24 évvel ezelőtt ez így nyíltan mehetett a legnézetettebb magyar csatornán, amely csatornát akkor jóval többen néztek, mint most! Úgy gondolom, ezt így ma, 2014-ben nem adná le egyik adó sem, viszont elég gyanús, hogy nem azért mert szerintük valóban baj lenne a mondattal. A 82-es rész a Szomszédokból:


Gyomorforgató, émelyítő az a gúnyos, pökhendi hangnem, amivel próbálják megmagyarázni , hogy biztos okot adott rá az áldozat, mintha komolyan is gondolnák hogy a világ szép és jó, és úgy működik, ahogy ők elképzelik, mert ha ők nem tennék, akkor biztos nincs is, mert olyan aberrált véglények csak a krimikben vannak. Persze még könnyebb ezt bemagyarázni maguknak, ha nők az áldozatok, mert "velük mindig csak baj van", a - Julcsa is kiprovokálta a férjétől a pofont - hozzállással. Az még szomorúbb lenne, ha valóban komolyan gondolnák, hogy ez így járja, ez a "női sors"!

Esetleg ha egy férfi vett volna fel kivágott nyakú inget, táncolt volna “kihívóan”, senki se mondaná, hogy ne csináljon ilyet, mert erőszak lesz a vége, és nyilván lényegtelen is, ki hogy öltözködik,  táncol, hogy néz, mert ez nem indok az erőszakra. Mert az erőszak az erőszak, a nem pedig nem, ennyire egyszerű. Ha valaki azt mondja, bocs, de nem, akkor nincs semmilyen "hivatkozási alap", "jog" a szexhez. Nincs olyan, hogy felhívás szexre, és a nő túlment a határon! Mintha valami primitív állattá válna a férfi ilyenkor, és ez természetes, csak mert férfi. A felhívás szexre az, ha a másik beleegyezik, nem az, ha rövid szoknyában van, és nincs állig begombolva.

Valószínűleg minden nap több tucat lányt látnak különböző férfiak itt-ott, mégse jut eszükbe, hogy megerőszakolják őket. Az erőszakhoz egy erőszakoskodó kell, aki saját maga kénye és kedve szerint értelmez viselkedéseket, és áldozatot keres magának. Aki erőszakolni akar vagy képes, az nem egy kilátszó dekoltázs, egy erős parfüm, vagy egy  tánc hatására teszi ezt, hanem azért, mert képes átlépni határokat, és semmibe venni mások szabadságát, méltóságát. Hangsúlyozom, amit itt gondolataimként leírtam, azt az eset kapcsán tettem, és az után, hogy láttam, milyen kommentek születtek a hírre, de emlékeim szerint itt is, és más fórumokon is, akadt rá példa, hogy főként nők(!) klaviatúrájából buggyant ki hasonló szösszenet. Ezt gondolom, és megint ugyanaz jut eszembe: elkeserítő hogy még itt tartunk!

Minakó

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?