kórházteszt szülés kismama

A budapesti Szent János Kórházról küldök véleményt. Vártam kicsit, hogy ülepedjen az élmény, de nem lett sokkal jobb a véleményem így sem.

Kórház neve: Szent János Kórház, Budapest

Szülés időpontja: 2017.szeptember

Kórház állapota: elfogadható

Mellékhelyiség állapota: tiszta, de kicsi.

Szülőszoba korszerűsége: van benne kád, labdák. Világos tágas, tiszta. Nem tudom, hogy lehet-e használni. Én csak a császár előtt voltam ott előkészítésen, nem vajúdni.

Orvosok, szülésznők, aneszteziológusok, műtősök: kedvesek voltak, segítőkészek, mindent elmagyaráztak, emberségesen viselkedtek.

Csecsemős nővérek: szinte szóba sem álltak az anyukákkal, csak kérésre mondtak el bármit is. Viszont rengeteg tápszert töltöttek a babákba. Minden baba órákig aludt tőle! Elengedték úgy az anyukákat, hogy sem a pelenkázást, sem a szoptatást egyszer sem mutatták meg! Többen üldögéltek és váratták az anyukákat a nap bármely szakában.

Császárműtőbe apa nem jöhet, de megkapja a babát, és ő van vele, amíg az anyát ellátják a műtét után.

A látogatási rendről az orvos előzetesen azt mondta, hogy nem veszik nagyon szigorúan. Ez nem jött be. Egy perccel a látogatási idő lejárta után szóltak az apukáknak, hogy most már menjenek.

A babának kell pelenka, cumisüveg, popsikrém, törlő. Kis sapka sem árt, az én szobámban nagy ablak volt, így jó világos, de ha kint fújt a szél, egy kicsit bent is.

A VIP szoba kevés és nem lehet előre foglalni. (Persze, ha valaki a főorvos betege...)

A kosztról nem nagyon tudok nyilatkozni, mert allergiás vagyok, és nem tudtak nekem adni semmit! Otthonról hoztak ebédet is nekem. A reggeli-vacsora kevés volt és néha ehetetlen. A tea is a legolcsóbb színezett, ízesített.

Bár az osztályos nővérek többnyire segítőkészek és kedvesek is voltak, főleg a csecsemősökhöz képest, pár fura dolgot megemlítenék. A műtét után egy nappal kérdeztem a szobánkban ágyazó nővértől, hogy ki lehetne-e cserélni az én összevérezett lepedőmet is. Ez egy pótlepedő az ágyon, nem kell a váltásához lepakolni sem az ágyról. Azt a választ kaptam, hogy kövessem a nővért a folyosóra, ott a kezembe adott egy lepedőt, hogy cseréljem, ki ha akarom, és még azt is megmutatta, a szennyest hová vigyem majd ki. Ekkor még nem telt el 24 óra azóta, hogy a hasamat szétvágták.

Engem nem mosdatott meg az aktuális nővér, miután sok órát kellett a műtét után mozdulatlanul feküdnöm, csak egy tőlem kért baba popsitörlővel a combomat összemaszatolta. A szobatársamat viszont mosdatta az ágyban egy másik nővér, valami titokzatos okból a látogatási idő közepén, előzetes bejelentés nélkül, így nyilván rá is nyitottak párszor és az ágy az ajtóval szemben volt. A babákat csak az otromba kosarakkal lehet a folyosóra vinni. Kézben azért nem, hogy nehogy elejtsem. Ezt a szabályt nem tudtam hová tenni. Viszont büfiztetni nem lehet a kosárban, a szoba viszont olyan kicsi volt, hogy két lépést sem lehetett tenni az ágyak között.

A pontozás:

Szülészet állapota: 8

Kórtermek állapota: 7

Szülőszoba korszerűsége: 8

Felszereltség: 6

Mellékhelyiségek, zuhanyzók állapota: 8

Orvosok segítőkészség: 8

Szülésznők segítőkészsége: 9

Csecsemők nővérek segítőkészsége: 2

Kommunikáció, tájékoztatás: 5

Tisztaság: 9

Ellátás minősége: 3

kórházteszt szülés kismama A János Kórház tesztje 2015-ből

Mind az épület, mind az újszülött osztály nagyon-nagyon-nagyon lelakott. Fürdőszoba és mellékhelyiség a folyosón található. Mindkettő a lehető legrosszabb állapotban.

Tovább>>>

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?