Segítséget szeretnék nyújtani szülőtársaimnak, így megpróbáltam összegyűjteni a városban és a környéken fellelhető programokat, ahol hasznosan tölthetik kicsik és nagyon a nyári szünetet. Valamint szerettem volna, hogy mindenki lássa, hogy igenis van élet a fővároson is túl, nem kell legyinteni, hogy itt vidéken úgysincs semmi.

Első körben említeném a 30 éves Kecskeméti Ifjúsági Otthont (http://www.kio.hu/). Jómagam szintén itt kezdtem táborozó pályafutásomat az Özönvíz előtti időkben. Először napközis táborokban edződve, majd az egy hetes parádi táborokban szerezve életre szóló élményeket és barátságokat.

A tematikus táborok kínálata egyre bővül. Napi egyszeri étkezést biztosítanak a gyerekek számára, akik már 4 éves kortól részt vehetnek a programokon. A táborok térítési díjai 8-13.000 forint/hét/fő között mozognak, azonban testvér kedvezmény igénybe vehető. A nagyom is még csak éppen éri el az alsó korhatárt, így idén még csak szemezgetek a lehetőségekkel.

A KIO gondol a kisebbekre is és Meseudvar néven négy előadás várható idén is, ahol különböző zenekarok, társulatok szórakoztatnak bennünket színvonalas módon. Idén már harmadik éve lesz, hogy lelkes résztvevői leszünk a mulatságoknak, immár kiegészülve a kisebbikünkkel.

Bábszínházunk (http://www.ciroka.hu/content/index/index.html) szintén évek óta kínál táborozási lehetőséget már nagyobb iskolásoknak.

Az ország legkisebb állatkertje a miénk, és lám, ők is szerveznek több hetes turnusban is táborokat. Bővebben: http://www.zookecskemet.hu/index.php?p=bemutatkozas

A környéken hemzseg a lovas tanyáktól, ahol változatos programokat kínálnak szintén napközis tábor, de akár „ottalvós buli” keretein belül a szervezők. A teljesség igénye nélkül: Hírös Lovarda, Zsuzsitanya, Ferkó Tanya, Csinos Farm.

Úszótáborok a Kecskeméti Fürdőben és a Kecskeméti Református Gimnázium uszodájában.

Táborok még a Népi Iparművészeti Gyűjtemény szervezésében (http://nepiiparmuveszet.hu/), a Kecskeméti Főiskola Tudósházában (http://tudoshaz.kefo.hu/cimlap/gyermekek-szulok-figyelem-), a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központban (http://www.efmk.hu/node/9959), a Kecskeméti Planetáriumban a KIO szervezésében, és sok játszóház, családi napközi szervezésében (ezek esetében gugli a jó barátod). Valamint sporttáborok a sportegyesületek szervezéseiben.

Ezek mellett lesz több nyári fesztivál, melyek alkalmával mindig gondolnak a szervezők a gyerekekre is. Mindjárt itt is az első a 11. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál képben, ahol inkább felnőttek szórakozhatnak, de mégis megjegyzem ebben az ajánlóban (http://www.kaff.hu/news/show).

Ide csak úgy nézz be, hátha készülődik valami: http://kecskemetfeszt.hu/.

A felsoroltak közül szinte mindhez kicsik még a gyerekeink, de van egy-két célpont, ahová ellátogatunk és bekuncsorogjuk magunkat szétnézni, hogy jövőre már ne tábor-szűzen induljon neki a nagy.

Remélem sikerül programokat találni a nyár egy-egy napjának hasznos és szórakoztató eltöltéséhez. Aki átutazóban erre járna, az keressen bátran itt a poszt alatt és jövök ajánlani személyre szólóan!

nanemarrr