A 2013. évi március idusára kokárdás sétálgatás és ünnepélyesnek szánt beszédek helyett a rendkívüli hóhelyzet miatt fogunk sokáig emlékezni. Ki azért, mert szerencsés helyzetből a lakása melegében csak a közösségi oldalak és barátok levelei alapján tájékozódott a rendkívüli helyzetről, ki azért, mert dermesztő órákat volt kénytelen vesztegelni a hó fogságában, esetleg valamely családtagjáért aggódva töltötte az idejét, sőt, akadnak olyanok is, akik önkéntesen szerveződve segítségnyújtást szerveztek bajbajutottaknak. Néhány kismamának pedig különösen irigylésre nem méltó, de rendkívül szerencsés kimenetelű szülése teszi majd valószínűleg örök anekdotává a nap történetét. A rendőrség, a katasztrófavédelem, valamint a mentőszolgálat és a MÁV munkatársai például több irányból indultak egy farfekvéses kicsit váró nő mentésére, amikor a szülési fájások meglepték a bodajki kismamát. A Katasztrófavédelem Székesfehérvári Hivatásos Tűzoltó Egysége először a helyi vasútállomásra juttatta a vajúdó nőt, ahonnan a MÁV egyik mozdonya vitte Székesfehérvárra. A vasútállomáson már mentő várta, és a Fejér Megyei Szent György Kórházba szállította a vajúdó nőt. A kismama 07 óra 37 perckor császármetszéssel hozta világra egészséges fiúgyermekét, aki 2800 grammal, 50 centiméterrel született, és a Zoltán nevet kapta. A kisfiú és az anyukája is jól vannak.

Nagyigmándról a szántáson keresztül egy traktor segítségével juttattak el a Tatabányai Szent Borbála Kórházba egy szülő nőt. Dr. Lőke János, a kórház megbízott főigazgatója elmondta, a délutáni órákban a gyermek még nem született meg, de komplikációk nem léptek fel. Egy másik szülő asszony, akit ugyancsak éjjel vittek be hozzájuk, szerencsésen világra hozta gyermekét.

A babák és mamáik tehát kalandos, ám szerencsés úton eljutottak a kórházba és biztonságban vannak.
Rengetegen voltak viszont kénytelenek kisgyerekekkel kényszerszállásokon, vagy egyenesen autójukban tölteni az éjszakát a segítségre várva. A hatóságok közlése szerint eddig összesen 11 535 embert mentettek ki 2970 hóban elakadt gépkocsiból.

Ti ismertek olyat aki elakadt az ítéletidőben? Hogyan sikerült kikeveredniük a csávából?

Mi a véleményetek, tapasztalatotok a hatóságok munkájáról?

Center

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán. Tetszik?