szüléstörténet szülés

Harminchárom évesen, tizenkét év szünet után döntöttünk úgy, hogy legyen még egy babánk. Azonnal sikerült. Az előző terhességemnél minden tünetet produkáltam, amit csak lehetett: hányás szinte egész nap, vérezgetés, undorodás mindentől. Van olyan szappan, amit ha megérzek így harmincöt év távlatából, még mindig émelyegni kezdek. De most semmi. Se rosszullét, semmi. Biztos lány lesz - mondták a rokonok. Hát nem. Fiúnak mutatkozott ő is, mint a bátyja.

Szépen eltelt a kilenc hónap. Összesen tíz kilót híztam talán. November 12- re voltam kiírva, de november 6-án vasárnap reggel kilenc óra után pár perccel, sztrapacska-készítés közben éreztem egy pici keményedést a hasamban. Talán öt perc múlva a következőt, enyhe fájdalommal. Majd a következőt. Sztrapacska félbehagyva, telefonáltam az orvosomnak – első fiamat is nála szültem, sőt, anyu is a húgomat – hogy bocsánat, hogy mindig vasárnap szülök (mint az előzőt is), de fájásaim vannak.

Doki:

„Zsuzsi indulj azonnal, megyek én is.”

Kocsiba be. Minden gödör olyan volt, mint egy oxitocin-löket. A Petőfi hídon már csak nyögtem. Férjem kérdezi: „Mi a baj?” Ránézek, mondom: fáj a mandulám! Szerinted? Az azóta megszűnt Schöpf-Mérei kórház lépcsőjére alig emlékszem. Valahogy feljutottam, mert ott voltam a vizsgáló előtt.

Az ügyeletes orvos elkezdte a vizsgálatot az adatok felvételével. Első menstruáció? Nem mindegy? Nem tudok már kiegyenesedni. Jó, feküdjek fel megnézi, hol tartunk. Hú, hát ez négyujjnyi méhszáj, miért most jövök? Doktor úr, nem volt otthon méhszájmérőm, jöttem én azonnal!

Közben megérkezett az én orvosom, azonnal a szülőszobába mentünk. Állítólag a folyosón elmentem a férjem mellett, nem ismertem meg. Átöltöztem. Szülőágyra fel, már tolófájásokkal. 11 óra 20 perckor megszületett a 4000 grammos, 38 cm fejátmérőjű fiam. Ma már 23 éves, de minden születésnapján sztrapacska az ebéd. Imádja.

Zs.

szüléstörténet szülésBezzeganya az Instagramon!

Ha szereted a humort, a vicces képeket, Insta-oldalunkon terhességgel, gyerekneveléssel, anyasággal, családdal kapcsolatos, szórakoztató tartalmakat találsz. 

Ha van Insta-fiókod, követheted is a Bezzeganyát>>>

Családtervezés, terhesség, szülés, gyereknevelés, egészség-betegség, szórakozás – ezekben a kategóriákban témánként tudsz böngészni a tartalmaink között. Kövesd a Bezzeganyát a Google+ -on is!

További terhességgel, szüléssel és gyermekneveléssel kapcsolatos tartalmakat olvashatsz a Bezzeganya Facebook oldalán.
Tetszik?